Sağlık Tazyikli İdrar Yapamama Nedenleri Nelerdir? Erkeklerde İdrar Yavaşlaması Neden Olur?

Tazyikli İdrar Yapamama Nedenleri Nelerdir? Erkeklerde İdrar Yavaşlaması Neden Olur?

15.03.2021 - 17:51 | Son Güncellenme:

İnsan vücudu sağlıklı olduğunda idrar görevlerini de yerine getirir. Fakat bazı nedenlerden dolayı idrarlarda sorun yaşanabiliyor. Kişiler idrar yaparken, idrarın yavaş olmasından dolayı şikayetçi olabiliyor. Bunun neden kaynaklandığı pek çok kişinin merak ettiği bir konu oluyor. Tazyikli idrar yapamama nedenleri nelerdir? Erkeklerde idrar yavaşlaması neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tazyikli İdrar Yapamama Nedenleri Nelerdir Erkeklerde İdrar Yavaşlaması Neden Olur

İdrarın yavaşlaması ve tazyikli olmaması, kişilerin bazı sağlık sorunları yaşadığını gösterebilir.

Haberin Devamı

Tazyikli İdrar Yapamama Nedenleri Nelerdir?

Özellikle erkeklerde görülen tazyikli idrara yapamama sorunu erkekleri çok rahatsız eden bir durumdur. Erkeklerden genellikle 45 yaşından sonra görülüyor. Özellikle prostat büyümesi bu duruma etki eden bir durumdur. İdrar akışının yavaşlaması direkt olarak prostatların büyümesini gösteriyor. İdrarın kesik kesik olması ve damla olarak akması prostatı işaret ediyor. Doktorlar idrarın gelmemesi ve bir süre sonra yavaş yavaş gelmesi durumunda mutlaka muayene olunması gerektiğini söylüyor.

Özellikle idrarda kan olması veya gece uykudan kalkıp idrar yapma durumları tehlikeli durumlar olarak görülüyor. Genç yaşta olan erkek bireylerde prostat genellikle kestane büyüklüğünde olur. 40-45 yaş aralığına gelindiğinde zamana bağlı olarak prostat büyümesi meydana çıkar. İyi huylu olan prostat büyümeleri özellikle hücre sayısının anormal şekilde yükselmesinden dolayı ortaya çıkıyor. Özellikle 50 yaş üzeri erkeklerin %70'inde prostat irileşmesi görülüyor. Prostat büyümesi direkt olarak idrarın kesilmesine neden oluyor. Prostatın kontrolleri doktorlar tarafından yapılarak tedavi edilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Erkeklerde İdrar Yavaşlaması Neden Olur?

Erkekler belirli bir yaştan sonra idrar yaparken sorunlar yaşayabiliyor. Bu sorunlar arasında idrarların yavaşlaması veya kesilmesi bulunuyor. İdrar yaparken idrarın akışkan olmaması erkekleri çok rahatsız eden ve tedirgin eden bir durumdur. Bu konu hakkında bilgisi olmayan kişiler bu durumun normal olduğunu düşünebilir. Fakat bu durum prostatla alakalı bir sağlık sorunudur. Prostatların büyümesiyle idrar geçişi kanalı daralıyor ve bu nedenden dolayı idrarlar çıkarken akışkan olmuyor. Prostat büyümesi orta yaşlardan sonra ortaya çıkmaya başlıyor. Prostatların büyümesiyle birlikte idrar yavaşlamaya ve kesilmeye başlıyor. Tazyikli bir idrar çıkışı olmadığı için kişiler bu durumdan dolayı endişe edebiliyor.

Yazarlar