Sağlık Tere Tohumunun Faydaları Nelerdir? Tere Tohumu Tiroid Hormonunu Nasıl Etkiler?

Tere Tohumunun Faydaları Nelerdir? Tere Tohumu Tiroid Hormonunu Nasıl Etkiler?

26.02.2021 - 15:36 | Son Güncellenme:

Tere otu, yaprakları salata olarak yenebilen, vücutta yağ yakımını hızlandıran ve pek çok sağlık sorununa iyi gelen şifalı bir bitkidir. Turpgiller familyasından gelen tere otunun çiğ bir şekilde yenmesi gerekir. Tere tohumları, serbest radikallerin vücuda zarar vermesini önleyecek antioksidanlar içerir ve bu sayede kansere karşı koruyucu özelliği vardır. Tere tohumu nedir ve faydaları nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Tere Tohumunun Faydaları Nelerdir Tere Tohumu Tiroid Hormonunu Nasıl Etkiler

 Tere tohumu, bol miktarda C ve E vitaminleri içerir. Bu sayede kolesterol düşürücü bir etkisi vardır. Aynı zamanda yaşlanmayı geciktirir. Tere otunu bol miktarda tüketmek, solunum yolları, mide ve bağırsak sağlığı için çok önemlidir ve bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

 Tere Tohumu Tiroid Hormonunu Nasıl Etkiler?

 Tere tohumunun metabolizmayı güçlendirici etkisi vardır. Bu nedenle de belirli bir süre sabah aç karnına tere otu kullanıldığı zaman başta tiroid hormonu olmak üzere metabolizmayı uyarıcı etkisi vardır. Aynı zamanda metabolizmayı canlandırmaya yardımcı olur. Kronik halsizliğe iyi gelen tere otu, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Bahçe teresi otu, adet düzenlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda emziren annelerin süt miktarının arttırılmasında etkilidir.

 Tere Otu ve Tere Otu Tohumunun İçerdiği Vitaminler

 Tere otu tohumu, bir susam tanesi kadardır. Acımsı bir tadı ve koyu kırmızı bir rengi vardır. Tohumlar küçük, oval şeklinde sivri ve bir ucu da üçgen şeklindedir. Tohumdan elde edilen yağ da oldukça besleyici ve faydalıdır. Tere otu içeriğinde protein, karbonhidratlar ve lipitler bulundurur. Bunun yanında E vitamini, C vitamini, B9 vitamini, folik asit, magnezyum, fosfor, beta karoten ve yüksek oranda linoleik yağ asitleri içerir.

Haberin Devamı

 Tere Otunun Faydaları

 Tere otunun geleneksel tıpta gövdesi, yaprakları ve tohumu astım, öksürük, soğuk algınlığı, anemi, kabızlık ve vücuttaki istenmeyen kokuların giderilmesi gibi pek çok nedenle kullanılır. Aynı zamanda K vitamini açısından zengindir ve C vitamini eksikliğini giderir. Adet döngüsünü düzenleyerek emziren annelerin sütünü arttırmasına yardımcı olur. Saç dökülmesini büyük ölçüde önler. Bu gibi faydalardan yararlanabilmek için çiğ tüketilmesi gerekir. Aynı zamanda tere otu, baharat olarak da kullanılabilir.

 Tere Tohumu Zayıflatır mı?

 Tere tohumu, sabahları aç karnına tüketildiği zaman metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasını sağlar. Yanında tere yaprağı ile birlikte tüketildiği zaman ise, terletici ve metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. Zayıflamak için tere tohumunu havanda iyice öğüterek bir tatlı kaşığı öğütülmüş tohumu bir tatlı kaşığı bal ile karıştırarak düzenli olarak sabahları aç karnına yemeniz gerekir. Ardından da ılık su içerek hızlı bir şekilde zayıflayabilirsiniz.

Yazarlar