Sağlık Tırnak Kesimi Nasıl Yapılmalıdır? Doğru Tırnak Kesimi Yöntemleri Nelerdir, Sırası Nasıl Olmalıdır?

Tırnak Kesimi Nasıl Yapılmalıdır? Doğru Tırnak Kesimi Yöntemleri Nelerdir, Sırası Nasıl Olmalıdır?

14.04.2021 - 10:19 | Son Güncellenme:

İnsan vücudu her an gelişme gösterir. Bu gelişmeler arasında saç, sakal ve tırnak da bulunur. Özellikle tırnaklar zamanlar uzar. Uzayan tırnaklar temizlik ve bakım için kesilir. Tırnak kesimlerinin nasıl doğru yapılacağı merak edilen bir konudur. Tırnak kesimi nasıl yapılmalıdır? Doğru tırnak kesimi yöntemleri nelerdir, sırası nasıl olmalıdır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tırnak Kesimi Nasıl Yapılmalıdır Doğru Tırnak Kesimi Yöntemleri Nelerdir, Sırası Nasıl Olmalıdır

 Tırnak kesimi çok dikkatli yapılması gerekir.

Haberin Devamı

 Tırnak Kesimi Nasıl Yapılmalıdır?

 Tırnakları kesmek için tırnak makasları kullanılır. Tırnak makaslarını doğru şekilde kullanılması çok önemlidir. Tırnakların kesiminde kullanılan makaslar çok önemli değildir. Önemli olan nokta doğru şekilde tırnak kesimi yapılmasıdır. Tırnakların yanlış kesilmesi tırnak batması sorununu ortaya çıkarabilir. Ayak tırnakları sert ve kalın tırnaklardır. Ellere göre daha zor kesilir. Tırnaklar sıcak suyla yumuşatılarak kesilmelidir. Özellikle ayak tırnakları duş aldıktan sonra kesilmesi sizlere daha kolaylık sağlayacaktır. Tırnaklar hijyen için önemli olduğundan, tırnak kesilen makaslar kişiye özel olmalıdır.

 Tırnağı keserken seviyeyi çok ayarlamak gerekir. Tırnağı çok dipten kesmek uygun değildir. Tırnağın fazla kesilerek etin görülmesi durumu, tırnak sağlığı için uygun değildir. Tırnaklar parmakların ucunu korumakla görevlidir. Tırnakların çok fazla kesilmesi veya derinden kesilmesi parmak uçlarının korumasız kalmasına neden olur.

Haberin Devamı

 Doğru Tırnak Kesimi Yöntemleri Nelerdir? Nasıl Olmalıdır?

 Tırnakları çok tipten kesmek kadar, az kesmekte sağlık için uygun değildir. Güzel bir görüntü edebilmek kadına kadınlar tırnaklarını isteğe göre uzatır. Uzun olan tırnaklarda her zaman bakteri daha çabuk çoğalır. Bu yüzden uzun tırnakların bakımı sürekli olarak yapılmasıdır. Gün içinde ellerimizi ağzımıza götürdüğümüz için, tırnakların bakteri üretmemesi için bakımı yapılmalıdır. Tırnaklar kesildikten sonra törpü işlemi de yapılabilir. Törpüler bazı tırnak makaslarının içerisinde yer alıyor. Eğer törpü yapılmak isteniyorsa, tek olarak alınabilir. Yanlış kesim yapılan tırnakları düzeltmek törpülerle mümkündür.

 Törpüleme işlemleri nemli olan parmaklara uygulanmamalıdır. Birçok insan duştan çıktıktan sonra nemli olan ve yeni kesilen tırnaklara törpü yapıyor. Törpü işlemleri için biraz zaman geçmesi daha iyi olacaktır. Tırnak kesme kadar törpüleme işlemi de önemlidir. Tırnakların görünüm açısından güzel durması sizleri ön plana çıkaracaktır.

Yazarlar