Genel Sağlık Tiryakiler tırnaklardan kendini ele veriyor! Severek içilen kahvenin akla gelmeyen 4 zararı

Tiryakiler tırnaklardan kendini ele veriyor! Severek içilen kahvenin akla gelmeyen 4 zararı

11.09.2023 - 12:16 | Son Güncellenme:

Kahve evlerimizde, sosyalleşmek için dışarı çıktığımızda kısacası hayatımızın her alanında bambaşka çeşitleriyle vazgeçilmez bir tat. Kendimize gelmek, gün boyunca enerji toplamak için birkaç bardak kahve içmenin pek de zararlı olmadığını düşünürüz. Peki ya gerçek öyle değilse? Bakın çok fazla kahve tüketmek vücutta ne gibi etkiler yaratıyor.

Tiryakiler tırnaklardan kendini ele veriyor Severek içilen kahvenin akla gelmeyen 4 zararı

Türk kahvesinden filtre kahveye dünya üzerinde bulunan çeşitli kahve çeşitlerinin tüketimi kişilerin ağız tatlarına göre değişiklik gösteriyor. Hemen hemen herkesin günde en az 1 fincan tükettiği kahve her bakımdan yararlı kabul edilen bir ürün. Ancak göz ardı edilmiş bazı gerçekler kahvenin sanıldığı kadar faydalı olmadığını ve bazı yan etkileri olabileceğini işaret ediyor.

Haberin Devamı

Tiryakiler tırnaklardan kendini ele veriyor Severek içilen kahvenin akla gelmeyen 4 zararı

1- Tırnak

Çok fazla kahve içmek, kendinizi gergin hissetmenize ek olarak demir emiliminizi engelleyerek kansızlığa neden olabilir. Oldukça yaygın olan bu durum, vücudunuzun dokularına oksijen taşıyan sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin miktarını etkiler, dolayısıyla kendinizi zayıf ve yorgun hissetmenize neden olur. Düşük enerjinin yanı sıra anemi tırnaklarınızın görünümünü de etkileyerek tırnak ayçalarınızın (lanula) daha az görünür hale gelmesine ve hatta kaybolmasına neden olabilir.

2- Mide

Çok fazla kahve içmenin tuvalete daha sık gitmenize neden olduğunu hissettiyseniz, bunun aslında bilimsel bir açıklaması var. Kahve asidik olduğundan mide zarını tahriş eder ve kramplara neden olur, bu da ishale neden olabilir. Kafeinsiz içseniz bile bu hoş olmayan sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle kafein alımınıza dikkat etmeniz ve daha az asitli kahve çeşitlerini tercih etmeniz daha iyi olabilir.

Haberin Devamı

Tiryakiler tırnaklardan kendini ele veriyor Severek içilen kahvenin akla gelmeyen 4 zararı

3- Baş

Her ne kadar pek çok kişi sıcak bir fincan kahvenin baş ağrısını dindireceğini söylese de aslında durum pek de öyle değil. Kafein daha sık idrara çıkmanıza neden olur, bu da vücudunuzun hafifçe susuz kalmasına ve baş ağrısına neden olabilir. Günde yaklaşık dört fincan demlenmiş kahve, sağlıklı insanlar için güvenli miktarda kafein olarak kabul edilse de çok fazla kafein almak ağrılı migrene neden olabilir.

4- Cilt

Kahve cildinizi zararlı serbest radikallerden koruyan antioksidanlar açısından zengin olsa da, çok fazla içmek hücrelerinizdeki kolajeni azaltabilir. Kolajen dolgun ve genç bir cilt elde etmek için hayati önem taşıdığından, çok fazla kafein tüketmek cildinizin daha az elastik olmasına ve ince çizgilere ve kırışıklıklara karşı daha savunmasız olmasına neden olabilir.

Yazarlar