Sağlık Tromboz (Tombus) Nedir, Neden Olur? Tromboz Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tromboz (Tombus) Nedir, Neden Olur? Tromboz Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

08.09.2021 - 11:38 | Son Güncellenme:

İnsanlar belirli dönemlerde bazı hastalıkları yaşayabiliyor. Bu hastalıklar arasında kan hastalıkları da bulunuyor. Kan hastalıklarından birisi olan tromboz herkesin merak ettiği ve neden oluştuğu hakkında bilgi sahip olmak istediği bir hastalıktır. Tromboz (tombus) nedir, neden olur? Tromboz belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tromboz (Tombus) Nedir, Neden Olur Tromboz Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

Tromboz, kanın pıhtılaşması sonucu oluşan bir kan hastalığıdır.

Haberin Devamı

Tromboz (Tombus) Nedir? Neden Olur?

Artık insanlar internet üzerinden işlemlerini kolay bir şekilde halledebiliyor. Bu nedenden dolayı çok fazla gün içerisinde hareket etmiyor. Bu durum insan vücudunun tam çalışmasını engellediği için bazı sağlık sorunlarının oluşmasına neden oluyor. Özellikle az hareket eden kişiler kan ve damar hastalıklarını yaşayabiliyor.

Vücudun tüm fonksiyonlarını çalıştırmak için gün içinde belirli oranda hareket etmek gerekiyor. Görülen bu hastalıklar arasında tromboz hastalığı da bulunuyor. Bu hastalık türü birçok insanın korktuğu ve endişe duyduğu bir hastalıktır. Damarların içinde kanın pıhtılaşma durumu kalp ve akciğer gibi önemli organlarda bulunan damarların tıkanmasına neden oluyor.

Haberin Devamı

Kan hastalıkları arasında bulunan tromboz, çok tehlikeli olabiliyor. Arter ve venlerde oluşan bir kan hastalığıdır. Fakat genel olarak bakıldığında venlerde daha fazla görülebiliyor. En çok görülen çeşitleri arasında derin ven trombozu yer alıyor. Pıhtılar her yaşta ve her insanda görülebilen durumlardır ve insanların yaşam kalitesini oldukça etkiler. Bu pıhtılaşma genellikle alt bacaklarda bulunan damarlarda görülebiliyor. Bacaklarda oluşabilen bu durumlar daha büyük riskler oluşturabiliyor. Pıhtılar genellikle kalbe doğru ilerleyerek kalbin durmasına neden olabiliyor.

Tramboz Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tramboz adıyla bilinen kan hastalığının insanlarda görülen birçok belirtisi bulunuyor. Bu belirtiler hafife alınmamalı ve görüldüğü zamanlarda hekimlere başvurulmalıdır. Tramboz hastalığının en belirgin belirtileri şu şekildedir;

  • Bacak bölgesinde yer alan şişlikler
  • Yürüme esnasında bacaklar oluşan ağrılar ve hassasiyet durumu
  • Bacakların şişmesi ve ağrılı bölümlerinde sıcaklık artışları
  • Bacak bölgesinde kızarmalar ve renk değişimleri

Sigara kullanımı bu hastalığa etki eden durumlardan biridir. Bu hastalığın tedavisinin üç farklı amacı bulunuyor. Bu amaçlar;

  • Kan pıhtılarının büyümeden engellenmesi
  • Kan pıhtılarının parçalanması ve akciğere ulaşmadan engellenmesi
  • Herhangi bir başka pıhtının oluşmasını engellemek
Yazarlar