Yemek Türklerin koz helvası Avrupalıların nugası: Tam kıvamında koz helvası tarifi

Türklerin koz helvası Avrupalıların nugası: Tam kıvamında koz helvası tarifi

11.10.2023 - 16:42 | Son Güncellenme:

Yöresel lezzetler arasında yer alan koz helvası şekerleme türüdür. Oldukça lezzetli olan bu şekerlemenin kıvamını tutturmak ise oldukça zor. İşte tam kıvamında koz helvası tarifi…

Türklerin koz helvası Avrupalıların nugası: Tam kıvamında koz helvası tarifi

Koz helvası, özellikle Türkiye'de yaygın olarak tüketilen geleneksel bir şekerlemedir. Avrupa’da nuga olarak bilinir. Ceviz, bal, şeker ve yumurta akı gibi malzemelerle yapılır. Oldukça lezzetli bir atıştırmalıktır. Ancak koz helvasının kıvamını tutturmak zordur. Özellikle şekli bozulabiliyor. Bizlerde sizin için tam kıvamında koz helvası tarifini verdik…

Haberin Devamı

Koz helvası tarifi 

Malzemeler:

2 yumurta (sadece akını kullanıyoruz)

1 su bardağı şeker

1/2 su bardağı bal

1 su bardağı fıstık

Türklerin koz helvası Avrupalıların nugası: Tam kıvamında koz helvası tarifi

Hazırlanışı:

Tuzsuz fıstıkları kabuklarından ayırıp, ikiye bölün

Tavada 2-3 dk çevirin

(Fıstık yerine ceviz, fındık gibi kuruyemiş koyabilirsiniz.)

Şekeri ve balı tavada kısık ateşte pişirin.

Bu sırada 2 yumurta akını tabaktan dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpın. (yaklaşık 2-3dk)

Şekerle bal iyice eriyip piştiğinde yumurta akını 3 parçada ilave edin, iyice karıştırın. 1-2 dk daha ocakta kalsın. (tekrar mikserden geçirebilirsiniz pürüzsüz kıvam almalı)

Yapışkan bir hal alacak.

Önceden hazırlanan fıstıkları da ilave edip, hızlıca karıştırın.

Malzemeyi aktaracağınız kalıbın altını mutlaka yağlı kağıt ya da streç filmle kaplayın ve biraz sıvı yağ sürün.

Haberin Devamı

Dolapta 3 saat kadar bekletiyoruz.

Dilimleyip servis edebilirsiniz.

Yazarlar