Bebek Uykusuz gecelere son!

Uykusuz gecelere son!

26.10.2009 - 12:34 | Son Güncellenme:

Sindirim sistemi ile ilgili sizin ya da çocuğunuzun şikayetleri varsa nedeni mide-bağırsak mikro florasındaki dengesizlik olabilir.

Uykusuz gecelere son

Sindirim sistemi problemlerini önlemeye yardımcı olan Bifiform, mide-bağırsak mikroflorasının dengesini kurarak kolik, gaz, kabızlık, ishal gibi rahatsızlıkları azaltıyor. Birçok ülkede ailelerin sindirim dostu olarak kullandığı Bifiform Drops ve Bifiform Sachet artık Türkiye’de de bulunuyor.

Haberin Devamı

Uykusuz gecelere son

Yenidoğan bebeklerde mide-bağırsak mikroflorasının gelişiminin yetersiz olması, gerekli probiyotiklerin eksik bulunması, ilerleyen zamanda bağırsak rahatsızlıkları, sindirim problemlerine sebep oluyor. Anne ve çocuk sağlığı konusunda yenilikçi besin destek ürünleriyle öne çıkan Ferrosan’ın geliştirdiği Bifiform, özellikle yenidoğan bebeklerde görülen kolik sancılara çözüm oluyor.

Mikrofloranın gelişiminin yetersiz olduğu bebeklerde, çocuklarda ve hatta yetişkinlerde görülen sindirim sistemi rahatsızlıklarına çözüm olarak önerilen Bifiform, çoğu kişinin sıkıntı çektiği gaz, kabızlık, ishal gibi rahatsızlıkları, içinde bulunan faydalı probiyotikler sayesinde azaltıyor.

İçeriğinde bulunan probiyotiklerin bağırsak florası gelişimini destekleyerek sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı korumaya yardımcı olduğu klinik deneylerle kanıtlanmış. Eczanelerde bulunabilen Bifiform’un iki farklı alternatifi bulunuyor, Bifiform Drops ve Bifiform Sachet.

Haberin Devamı

Bu yıl 53. düzenlenen Türkiye Milli Pediatri Kongresi’ne probiyotiklerle ilgili önemli bilgilerin paylaşıldığı bir uydu sempozyum düzenleyen Ferrosan, tıp dünyası ile çeşitli klinik çalışmaları paylaştı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı-Pediatrik Gastroentroloji ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Raşit Vural Yağcı tarafından yönetilen sempozyumda, ikibinli yıllarda beslenme ve sindirimle ilgili gelişmeler aktarıldı, Bifiform’un özellikleri konusunda çocuk doktorlarını aydınlatıldı.

Probiyotikler bebeklerde neden yetersiz olabiliyor?

Bebeklerde mikrofloranın gelişimi büyük ölçüde, bebeğin doğum şekli (vajinal/sezaryan) ve beslenmesine (anne sütü/mama-biberon) bağlı bulunuyor. Sezeryanla doğan veya anne sütü ile beslenmeyen bebeklerde sindirim sistemin bozukluklarına daha sık rastlanıyor. Bu bebekler gastrointestinal ve immünolojik tabir edilen bozukluklara daha yatkın oluyorlar.

Sezeryanla doğan bebeklerde de doğum kanalından geçmedikleri için mikroflora gelişimi eksik kalabiliyor. Mama ile beslenen bebeklerin barsaklarında ise daha çok, hastalık yapan bakteri türleri (enterobakter) bulunuyor. Öte yandan anne sütü ile beslenen bebeklerde probiyotik bakteriler (Bifidobakteriler) mikrofloranın % 60 - 90’ını kapsıyor ve bu bebekler daha sağlıklı gelişme gösteriyorlar.

Haberin Devamı

Bifiform Drops, bebek ve çocuklar için özel olarak formüle edilmiş, mide-bağırsak mikro florasının normal gelişimini sağlayan, sindirim sistemi hastalıklarına karşı koruyan, klinik çalışmalarla etkinliği kanıtlanmış probiyotikler içeren, sıvı formda doğal bir gıda takviyesidir. Sezeryanla doğan ya da mama ile beslenen bebeklerde görülebilecek gastrointestinal ve immünolojik bozukluklara karşı bebeği korumaya yardımcı olmaktadır.

Bifiform Sachet ise probiyotik bakteri, prebiyotik bileşen ve B1, B6 vitaminleri içeren sinbiyotik bir gıda takviyesidir. Suda eritilerek içilen Bifiform Saşe çocukların ve yetişkinlerin sindirim sistemini düzenlemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılmaktadır. Çocukların ve yetişkinlerin bağırsak florasının dengesini sağlayarak gaz, ishal, kabızlık gibi sindirim problemlerinin önlenmesinde ve tedavisine yardımcı olur.

Haberin Devamı

Bilimsel Çalışmalar

Bifiform Drops’un içinde kısa adı BB-12 ve TH-4 olan 2 probiyotik bulunmaktadır. Bifiform Drops etkinliği çeşitli bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmıştır:

ÇALIŞMA 1:
Hastaneye yatırılarak tedavi edilen 5-24 aylık 55 bebek ile yapılan çift kör, plasebo kontrollü klinik çalışmada, bebeklere ortalama 80 gün BB-12+ TH-4 takviyesi yapılmıştır. Çalışma sonucunda ishal gelişen bebek sayısında ve dökülen rotavirüs miktarında azalma bildirilmiştir.1 (p<0,001)

BB-12 + TH-4 kombinasyonu akut diyareyi ve rotavirus ishal riskini azaltır.

ÇALIŞMA 2:
3-24 aylık 118 sağlıklı bebekle yapılan çift kör, plasebo kontrollü bir çalışmada, bebeklere 210 gün boyunca BB-12 + TH-4 kombinasyonu içeren gıda verilmiştir. BB-12 + TH-4 kombinasyonu verilen bebeklerde, plasebo grubuna kıyasla daha seyrek kolik veya irritabilite bildirilmiş, ayrıca probiyotik desteği alan bebeklerde antibiyotik daha az reçete edilmiştir.2 (p<0,001)

Haberin Devamı

Bifiform Drops bebekler ve çocuklar için intestinal mikrofloranın normal gelişimini sağlayan, sindirim sistemi hastalıklarına karşı koruyan, probiyotiklerin sinerjik kombinasyonu, sıvı formda doğal bir gıda takviyesidir.

Bifiform Drops bebeklerin abdominal ağrı, kolik, kabızlık ve akut diyare riskini ve sıklığını azaltmaya yardımcı olur.

ÇALIŞMA 3:
Geniş spektrumlu antibiyotik kullanan çocukların % 40’ında ishal görülmektedir. İshal antibiyotik kullanımı sırasında karşılaşılan önemli yan etkilerden biridir. Probiyotik desteği alan bireylerde plasebo alanlara göre antibiyotik kullanımı sırasında ishal sıklığı % 60 oranında azalmaktadır. Plasebo kontrollü çalışmalarda, antibiyotik kullanan ve plasebo verilen grupta %15-26 ishal görülürken, probiyotik verilen grupta %3-7 oranında ishal görülmektedir.

İki metaanaliz sonucunda antibiyotik ilişkili isalin önlenmesinde probiyotiklerin kullanılabileceği ve herhangi bir yan etkiye rastlanmadığı da bildirilmiştir.3,4

REFERANSLAR
1- Saavedra et al.The Lancet, 1994;344(8929):1046-9
2- Saavedra et al.American Journal of Clinical Nutrition, 2004;79(2):261-7
3- Hoyos AB.Reduced incidence of necrotizing enterocolitis associated with enteral administration of Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium infantis to neonates in an intensive care unit. Int J Infect Dis 1999;3:197-202
4- Cremonini F, Di Caro S, Santarelli L, et al. Probiotics in antibiotic associated diarrhoea. Dig Liver Dis 2002 ;34 (Suppl 2):S78-S80

Yazarlar