Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Toplum arasında gıdı olarak bilinen bölge çene ve boyun altını kapsamaktadır. Yaşın ilerlemesi sonucu yüz bölgesinde sarkmalar oluşmaya başlar bu sarkmalar ilk olarak kendini gıdı bölgesinde gösterir.

Gıdı bölgesinin oluşmasının sebeplerinin başında yaş alma, kilo alma ve genetik faktörler gelir. Sarkan gıdı zaman içerisinde kişiye yaşlı ve yorgun bir görüm verebilir. Genişleyen gıdı bölgesi çene hattının küçük görünmesine de sebebiyet verebilir.

Gelişen teknoloji sayesinde çeşitli gıdı toparlama yöntemleri vardır. Kişilerin ihtiyaçlarına göre uygulanacak yöntem uzman hekimler tarafından belirlenir. Günümüzde sıklıkla tercih edilen yöntemler ise;

Haberin Devamı

Endolift yöntemi: Yüz şekillendirme tedavilerinde sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biridir. Cerrahi bir adım gerektirmediği için güvenilir bir tedavi yöntemidir. İşlem sonucunda gıdı bölgesi toparlanarak çene hattı belirginleştirilir. İşlem sonrasında kişi günlük hayatına hemen dönebilir. Bazı kişilerde ödem sorunu görülebilir müdahaleye gerek kalmadan kendiliğinden geçebilir.

Radyofrekans yöntemi: Radyofrekans işlemi ile gıdı sarkması tedavi edilebilir. Cerrahi işlemlerden çekinen kişiler için bu yöntem oldukça uygundur. İşlem sırasında cildin alt tabakasına radyofrekans ile direkt ulaşılır. Bu yöntem ile kolajen dokusunu uyarır ve gıdı bölgesi kendini toparlamaya başlar. Uygulanan işlemin 4 ayda bir tekrar edilmesi gerekir.

Ulthera yöntemi: Bu yöntem ile gıdı bölgesinde lifting (kaldırma) etkisi yatılır. İlk seans sonucunda etki görüldüğü için sıklıkla tercih edilmektedir.

Liposuction yöntemi: Lokal ya da sedasyon altında işlem gerçekleştirilir. Kişiden kişiye değişmekle beraber işlem 1 saat sürmektedir. İşlem sırasında gıdı bölgesinde biriken fazla yağ dışarı çekilerek toparlanma sağlanır.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/