Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

BLL etkileri kanıtlanmış bir tedavi yöntemidir!

BBL’in bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış etkileri ise cilt üzerinde var olan yaşlanma izlerinin büyük ölçüde azaltılması ve cilt üzerinde var olan yaraların daha çabuk iyileşmesinin desteklenmesidir. BBL uygulaması sadece cildin görünümünü iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda cildin kalıcı ve sağlıklı gençleşmesini ve kendi kendini onarma mekanizmasının yenilenmesini sağlar.

Lazer teknolojisi çerçevesinde daha etkin ekipmanların geliştirilmesi ile BBL bugünkü durumuna gelmiştir. Tamamen ağrısızdır ve iyileşme süresi gerektirmez. Etkisi ilk tedaviden sonra ortaya çıkmaya başlar. BBL tedavisini diğer uygulamalardan ayıran en önemli şey belirli bir bölgedeki belirli problemlere odaklanmak yerine tüm cilt bölgesini tedavi etmeyi hedeflemesidir. Tek bir noktaya odaklanmak yerine genel bir iyileşmeyi hedefleyen bu yüzeysel olmayan uygulama sayesinde sadece cilt yüzeyindeki bariz sorunları ortadan kaldırmakla kalmaz, aynı zamanda cildin kendi kendini iyileştirme kabiliyetini artırır, ileride oluşabilecek problemlerin ve ciltteki olumsuz etkilerin önüne geçer.

Haberin Devamı

BBL her cilt tipine uygun bir uygulamadır!

BBL çok özel durumlar dışında tüm cilt tiplerine uygun bir uygulamadır. Bu nedenle BBL tedavisi gören kişiler yaş, cilt tipi, cilt rengi gibi birçok açıdan farklı olabilir. BBL teknolojisi ciltteki güneş lekelerinin giderilmesi, akne ve siyah noktaların tedavisi, renk dengesizliğinin önlenmesi, cilt kızarıklığının giderilmesi, 20'li yaşların başından itibaren yaşlanmanın etkilerinin önlenmesi gibi birçok sorunu çözebilir, herhangi bir iyileşme süresi gerektirmez. Ağrı veya acı hissetmediği için genellikle ilk tercihtir.

BBL uygulaması ağrısız ve acısızdır

BBL tedavisi için kullanılan ekipman tarafından cildin üst katmanlarına uygulanan ışık enerjisi bu katmanları hafifçe ısıtacaktır. Bu ısı enerjisi, hedef bölgenin cilt tabakası tarafından yavaş yavaş emilir, mevcut hücrelerin kolajen üretmesini tetikler ve cildin ilk kullanıldığı zamandan daha sıkı görünmesini sağlar. Uygun sayıda uygulama sayesinde BBL teknolojisinin iyileştirici etkisi en üst düzeye ulaşır, cilt doğal renk dengesini, yenilenmesini, gençleşmesini ve sıkılığını geri kazandırır, cilt yüzeyindeki görünür lekelerin kaybolmasını sağlar. Ayrıca ışık ve ısı ciltte kızarıklığa neden olan ince damarların görünümünü ortadan kaldırır ve ciltte birçok renk farklılığına neden olan ekstra melanin üretimini engeller.

Haberin Devamı

Etkili sonuçlar için bir ay arayla 3 – 6 seans uygulanması yeterli olacaktır. BBL tedavisinden sonra ciltte kısa süreli hafif bir güneş yanığı olması normaldir. Bu his, uygulamadan sonraki ilk 2 - 4 saat içinde tamamen kaybolur. Bu his kaybolana kadar cildi rahatlatmak için temiz nemli bir bezle her saat 10-15 dakika tedavi bölgesine soğuk kompres uygulayın.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/