Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Yüz bölgesinde en fazla dikkat çeken yer çenedir!

Çene dolgusu günümüzde oldukça sık uygulanan bir yöntemdir. Çene bölgesinde oluşan hacim kaybı, yapısal bozuklukların tedavisinde de tercih edilmektedir. Bunlar haricinde; çenenin belirgin olmaması, çenenin düz ya da sivri olması, sarkma, geniş ya da dar çeneye sahip olunması, asimetri sorunları içinde başvurulan bir yöntemdir.

Çene dolgusu işlemiyle kişinin belirgin yüz hatlarına sahip olması hedeflenir. İşlemden önce alanında uzman hekim ile görüşülmesi ve beklentilerin konuşulması oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

Çene dolgusu işleminin yapılması oldukça kolaydır!

Çene dolgusu işleminde vücutta bulunan hyarülonik asit enjekte edilir. İşlem öncesinde kişinin isteği doğrultusunda anestezi yapılabilir. Uyuşma sonrasında uzman hekimin belirlediği uygun bölgelere dolgu enjekte edilerek işlem tamamlanır. Yaklaşık 25 – 30 dakika süren işlem sonrasında etki hemen kendini gösterir. İşlem sonrasında morluk ve şişlik oluşması olası yan etkilerdir. Buz uygulaması ile müdahale edilebilir.

Hyarülonik asit içeren çene dolgularında kalıcılık kişiden kişiye değişmektedir ancak genellikle kullanım süresi 12 -18 aydır.

Dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ise; işlem sonrasında 4 saat makyaj ve yüz masajı yapılmamalıdır. İlk gün cilde asitli ürünler uygulamaktan kaçınılmalıdır. Bir hafta boyunca ağır egzersiz ve terlemeden uzak durulması gerekir. Sıcak duş, hamam, sauna gibi ortamlara girilmemesi önerilir.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/