Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Cilt rutininde tonik adımı ciltte kalan kiri atarak derinlemesine temizleme sağlar. İçeriğine göre değişmekle beraber tonikler genellikle gözeneklerin arınmasın yardımcı olarak cilde genç bir görünüm kazandırır.

Tonik ile cildinizi derinlemesine temizleyin

Cilt temizliğinden sonra sıklıkla karşılaşılan hata tonikleme adımının es geçilmesidir. Cilt temizliğinden sonra uygulanan tonik sayesinde açılan gözeneklerde biriken yağ ve kir daha etkili bir şekilde temizlenerek tekrar oluşmasının önüne geçilir. Cilt tipine uygun kullanılan tonikler ise cildin pH dengesini koruyacağı için pürüzsüz görünüme sağlar.

Haberin Devamı

Doğru tonik kullanımı ise şu şekilde olmalıdır; cilt temizlendikten sonra yeterli miktarda toniği pamuğa dökün ve dairesel hareketler ile cildinize uygulayın. Nazik ve yumuşak hareketler ile masaj yaparak uygulamanız önemlidir. Tonik işlemi sonrasında cilt tipinize uygun nemlendirici kullanmanız gerekmektedir.

Cilt tipine uygun tonik seçimi

Tonik uygulamasından etkili sonuç alabilmek için cilt tipine uygun tonik kullanılması gerekir. Cilt tipine uygun tonik seçiminde ise;

Yağlı bir cilt tipine sahipseniz; tercih edeceğiniz toniklerin içeriğinde yağ olmamalıdır. Yağlı ciltler sivilce gibi cilt sorunlarına meyilli olduğu için sivilce karşıtı tonikler tercih edebilirsiniz. İçerisinde glikolik asit ve salisilik asit içeren tonikler de kullanılabilir.

Kuru bir cilt tipine sahipseniz; tercih edeceğiniz toniğin içerisinde mutlaka nemlendirici yer almalıdır. Hassasiyet yaratmamak için temizlerken nemlendiren tonikleri tercih etmelisiniz.

Hassas bir cilt tipine sahipseniz; alkolsüz tonikleri tercih edebilirsiniz. İçeriğinde yatıştırıcı içerikler bulunan tonikler cildiniz için doğru seçim olacaktır.

İlerleyen yaşlarda ise yaş alma etkilerini hafifletmek için içeriğinde anti-aging maddeler bulunan tonikler tercih edilmelidir. Bu sayede hücre yenileme ve nemlendirme özelliğini bir arada bulabilirsiniz.

Cilt tipine uygun tonik kullanılmaması cilde oldukça zarar verir. Bu sebeple ürün tercih etmeden mutlaka dermatolog hekim ile görüşülmelidir.

Haberin Devamı

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/