Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Dolgu uygulaması görünüm açısından ve sağlık sorunlarının tedavisinde sıklıkla başvurulan yöntemlerdendir. Yaşlanmanın getirdiği izleri ilk olarak dudak bölgesi belli eder. Aydınlık ve genç bir yüze sahip olmak için dudak dolgusu tercih edilmektedir. Dolgu uygulamasına genellikle başvurulmasının sebebi ise sağlık açısından sorun yaratmayan güvenli bir yöntem olmasıdır. İşlem sonrası yan etki görülme ihtimali diğer yöntemlere kıyasla daha azdır.

Özellikle dudak dolgusu yaptıracak kişiler kendilerinin vücuduna ve yüzünün şekline uygun işlem yaptırmalıdır. Başka birinde görüp beğendiğiniz dudak dolgusu sizin için uygun olmayabilir. Herkesin dudağının şekli ve yapısı farklıdır bu sebeple size hoş gelen bir görünüme sahip olmanız oldukça zordur.

Haberin Devamı

Dudak dolgusu yaptırabilecek kişiler

Dudak dolgusunun tercih edilme sebebi genellikle dudaktaki hacim eksikliği, yapısal ya da oransal bozuklukların giderilmesidir. Genç yaşta yapılan dolgu uygulamaları daha dolgun dudak görünümü sağlarken ileri yaşta yapılan uygulamalar dudak kırışıklıkları, yaşa bağlı hacim kaybı ve ağız köşelerinde oluşan sarkmalarının tedavisine yöneliktir.

20’li yaşlardan sonra dudak dolgusu yaptırabilecek kişiler uzman hekim kontrolü ve onayı aldıktan sonra herkes dudak dolgusunu yaptırabilir. Doğal görünümlü sonuçlar için ise dolgu miktarını zaman içerisinde azar azar belirli dozda artırılmalıdır. Az miktar ile istenen görünüm elde edilene kadar işleme devam edilebilmesi kötü sonuçlar ile karşılaşma ihtimalini düşürecektir.

Dolgu uygulaması için uygun olmayan kişiler kimlerdir?

-Bağışıklık sistemi ile ilgili sorun yaşayanlar,

-Yara izleri geç iyileşen ya da iyileşmeyen kişiler,

-Diyabet hastası olanlar,

-Belli maddelere alerjisi olanlara dolgu işlemi yaptırılması önerilmez.

Unutmaması gereken en önemli nokta ise dolgu işlemi yanlış kişiler tarafında uygulandığı zaman geri dönüşünü zor olan sağlık sorunlarına yol açabilir. Dolgu alanında uzman, güven veren ve isteklerinizi anladığına emin olduğunuz hekimlere dolgu işlemi yaptırmanız sağlığınız açısından daha doğru olacaktır.

Haberin Devamı

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/