Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Saç dökülmesinin psikolojik etkileri ise ortak anlama geliyor; güvensizlik, değersizlik ve stres. Yaşanan psikolojik etkiler saç dökülmesini daha çok tetikleyerek kişiyi bir sokmaza sokacaktır.

Saç dökülmesi psikolojik etkilerini azaltmak için tedavi sürecinde hem dermatoloji alanında uzman hekim hem de psikolog seansları beraber yürütülmelidir.

Saç tedavisinde kullanılan yöntemler

Saç dökülmesi için birden fazla yöntem uygulanmaktır. Uygulanacak tedavi yöntemleri ise saç dökülmesinin sebebine göre değişiklik gösterir. Bu yöntemlere detaylı bakacak olursak;

Haberin Devamı

İlaç tedavisi yöntemi; Hafif ve orta derecede dökülme görüldüğü zaman tercih edilir. Tedavide amaç saç sayısını arttırmak, var olan saçları kalınlaştırmak ve saç dökülmesini engellemektir. İlaçların kullanım şekli mutlaka uzman hekim tarafından ayarlanmalı ve düzenli kontrol edilmelidir.

PRP tedavi yöntemi: PRP yöntemi kişinin kendi kanı ile uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemde alınan kanlar hücrelerine ayrılır ve faydalı hücreler tekrar kişiye enjekte edilir. Saç dökülmesi sorununda ise enjekte bölgesi dökülen saç bölgesidir.  Yeni saç çıkışını hızlandıran PRP aynı zamanda çıkan saçların kalın olmasına da etki ediyor.

Saç mezoterapisi yöntemi: Saç köklerine faydalı olan vitamin, antioksidan ve mineraller mikro iğneler ile saç derisine enjekte ediliyor. İşlem sonrası saç derisine uygulanan masaj ile kan akışının hızlanmaması sağlanır.

Saç dökülmesini engellemek için yapılacaklar

Saç dökülmesi sorunun önüne geçebilmek için uygulanabilecek bazı yöntemler vardır. Bunlar;

Yanlış diyetlerden kaçının. Kişiye uygun olmayan diyetler vücut dengesini bozarak saç dökülmesini sebep olabilir.  Uyku düzeni vücut hormonlarını düzenlediği için saç dökülmesi içinde oldukça önem taşır. Mümkün olduğunda stresi hayatınızdan uzaklaştırın ve sakinleşeceğiniz aktivitelere yönelin.

Belirli aralıklar ile vitaminlerini kontrol ettirin ve eksik değerde olan vitaminlerinizi ilaç ve doğal yollar ile tamamlayın. Saç sağlığı için çinko, folik asit, B12 içeren besinleri sıklıkla tercih edin.

Haberin Devamı

Sigara ve alkol hem saç sağlığınız ve psikolojinizi kötü etkiler. Belirli bir programa uyarak sigara ve alkol kullanmamalısınız.

Saç bakımınızda kullanacağınız ürünler size özel olmalı ve saç tipinize göre uzman bir dermatolog tarafında seçilmelidir. Saç dökülme sorununuz azalsa bile belirli aralıkla ile uzman hekiminize kontrole gitmelisiniz.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/