Sağlık Vajinal Fitil Nedir, Nasıl Kullanılır? Mantar Fitili Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Vajinal Fitil Nedir, Nasıl Kullanılır? Mantar Fitili Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

09.03.2021 - 09:25 | Son Güncellenme:

Fitil tedavisi birçok hastalığın giderilmesinde kullanılır. Kadınlar da vajina bölgesinde pek çok rahatsızlığa maruz kalabilir. Vajina bölgesinde mantar oluşabilir. Bu oluşumu gidermek için ise fitil de etkili yöntemlerden biridir. Birçok kadın kullanmayı bilmeyebilir, zorlanabilir ya da korkabilir. Bu amaçla yazıda detaylı olarak vajinal fitil kullanımı, ne olduğu, neden kullanıldığı ve mantar fitili kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgileri derledik.

Vajinal Fitil Nedir, Nasıl Kullanılır Mantar Fitili Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir

 Mantar fitil demek vajinal fitil anlamına gelir. İkisi de aynı anlamı ifade eder. Vajinada kullanılan klasik bir fitil uygulamasıdır. Neden dolayı kullanıldığı konusu ise yazıyı okuyanlar tarafından anlaşılacaktır.

Haberin Devamı

 Vajinal Fitil Nedir, Nasıl Kullanılır?

 Vajinal fitil vajinada oluşan mantar hastalığının giderimi için kullanılan fitil tedavisidir. Fitil vajinal mantarın giderilmesi için en etkili yöntemdir. Bu yüzden de sıklıkla tercih edilir. Üstelik kullanımı da gayet kolaydır.

 Vajinal fitil kullanımında fitil vajinaya yerleştirilir. Yerleştirilen bu fitil bir süre sonra kendiliğinden erir yani çözülür. Vajinal fitilin kullanımı bu kadardır. Elbette ki fitil kullanımından sonra bir yan etki mevcuttur. Bu yan etki fitilin dışarı atılması ile ilgilidir. Eriyen çözülen fitil işlevini gördükten sonra dışarıya atılmalıdır. Vücut bunu kendisi yapar.

 Fitil dışarıya atılırken ilaç çözüldüğü için vajinada akıntı daha yoğun hissedilir. Oluşan bu yoğun akıntı yan etki olarak kabul edilip ilacın çözüldüğünün göstergesidir. Aynı zamanda da bu akıntı ile fitil dışarıya atılır.

Haberin Devamı

 Mantar Fitili Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Mantar fitilinin vajina bölgesinde kullanıldığı ifade edildi. Mantarı giderici etkisi bulunmaktadır. Bu amaçla vajinasında mantar olan kadınlar tarafından kullanılır.

 Elbette ki mantar fitili kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Öncelikle bilinmelidir ki kesinlikle doktor kontrolünde fitili doktorun vermesi sonucunda kullanımı olmalıdır.

 Mantar fitili kadınlara özel olarak üretilmiştir. Aynı zamanda bu fitil mantar enfeksiyonu dışında doğum kontrol, vajinal kuruluk gibi amaçlarla da kullanılabilir.

 Kullanım amacı ne olursa olsun aynı şekilde fitil vajinaya yerleştirilir. Dikkat edilmesi gerekenler de her kullanım amacı için geçerlidir.

 Mantar fitili kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şöyledir:

Uygulama öncesi eller iyice sabun ile yıkanmalıdır. Uygulama sonrasında da yıkanmalıdır. Temizlik ve hijyen mantar enfeksiyonunun gitmesi için en önemli konudur. Temiz eller ile vajinaya fitil yerleştirilmelidir.

Fitil bir ekipman ile vajinaya yerleştirilirse daha hijyenik ve sağlıklı olacaktır. Bu yerleştirme ekipmanı aplikatör olarak bilinir. İğnesiz enjektöre benzer. Yerleştirilecek fitil bu alete koyularak vajinaya eklenebilir.

Haberin Devamı

Fitil ayakta ya da yatarak yerleştirilebilir. İdeal olan ve kolay olan ise yatarak yerleştirmektir.

Temizlik, hijyen ve iğnesiz enjektör kullanımına dikkat edilerek bu işlem yapılabilir.

Yazarlar