Yaşam Vakit yazarı tecavüzden tutuklandı

Vakit yazarı tecavüzden tutuklandı

27.04.2008 - 01:26 | Son Güncellenme:

14 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Vakit yazarı Hüseyin Üzmez cezaevine konuldu

Vakit yazarı tecavüzden tutuklandı

Vakit gazetesi yazarı 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez, 14 yaşındaki B.Ç.’ye tecavüz suçlamasıyla tutuklandı. B.Ç.’nin annesi Livaze Ç. ise kızını ‘fuhuşa zorlamak’ suçundan tutuklandı.
Bursa’da 9 Ocak 2003 tarihinde Nilüfer Evlendirme Dairesi’nde, kendisinden 50 yaş küçük hafız Ayşe Yılmaz’la nikâh masasına oturan ve Vakit gazetesinde köşe yazarlığı yapan Hüseyin Üzmez, 14 yaşındaki B.Ç. ve babası Bekir Ç.’nin şikâyeti üzerine önceki gece Mudanya’da gözaltına alındı. Üzmez ile birlikte küçük kızın anne ve babası da Mudanya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Baba serbest bırakıldı

Sorgusunun tamamlanmasından sonra adliye sevk edilen zanlılar, yaklaşık 5 saat savcıya ve ardından nöbetçi mahkeme hakimine ifade verdi. Zanlılardan Hüseyin Üzmez ‘çocuklara cinsel istismar’, B.Ç.’nin annesi Livaze Ç. de kızını bu ilişkiye zorlamak suçundan tutuklandı. B.Ç.’nin babası Bekir Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bursa E Tipi Cezaevi’ne konulan Hüseyin Üzmez’in, cezaevine götürülünceye kadar polis aracı içerisinde cep telefonuyla görüşmeler yaptığı gözlendi.
Cezaevine konulmadan önce parmak izi alınması için Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Üzmez, mendilini çıkarıp gözyaşlarını sildi. Bu sırada gazetecilerin, “Neden böyle yaptınız?” sorusuna Hüseyin Üzmez, “Bana büyük komplo yaptılar. Mahkeme aşamasında konuşmayacağım. Daha sonra hesaplaşacağım. 15 gün sonra görüşürüz” yanıtını verdi.
Bu arada, Üzmez’in bir süre önce tanıştığı İnegöllü Ç. ailesini, işlerinde yardımcı olmaları için kızları B.Ç. ile birlikte yazlığına getirdiği iddia edildi.
Malatyalı olan Üzmez, 1952’de henüz lise öğrencisiyken gazeteci Ahmet Emin Yalman’a suikast girişiminde bulundu. İlk sağ eylemci olarak bilinen Üzmez, Yalman’ı öldürmeye teşebbüs suçundan mahkûm oldu ve 10 yıl hapis yattı.
Cezaevinden çıktıktan sonra yarıda bıraktığı liseyi, ardından da hukuk fakültesini bitiren Üzmez, bir dönem Turgut Özal hükümetinde Sağlık Bakanı Mehmet Aydın’ın özel danışmanı olarak görev yaptı. Üzmez, bazı sağ partilerde görev aldı ve Milliyetçi Çalışma Partisi’nin genel başkan adayı oldu.
Hüseyin Üzmez, “Can Pazarı” adlı aşk romanında üniversite öğrencisiyle yaşadığı aşkı yazdı. Üzmez’in 5 yıl önce Bursa’da nikâh kıydığı kendinden 50 yaş küçük Ayşe Yılmaz’ın ailesi bu evliliğe karşı çıkmış ve nikâha gitmemişti. 

Devlet korumasına alındı

Livaze Ç.’nin sorgusunda, babasının bir süre Ankara’da Üzmez’in yanında kapıcılık yaptığını, bu nedenle Üzmez’i uzun süredir tanıdığını söylediği öğrenildi.
Annesiyle birlikte getirildiği Mudanya Emniyet Müdürlüğünde ifadesine başvurulan L.Ç.’nin işlemlerin tamamlanmasının ardından Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alındığı bildirildi. Yetkilileri, devlet koruması altına alınan kız çocuğunun yurda yerleştirildiğini bildirdi.

Yazarlar