Sağlık Varikosel Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

Varikosel Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

12.09.2021 - 17:13 | Son Güncellenme:

Varikosel ağrısı erkeklerde görülen ve yaşam kalitesini düşüren bir sağlık problemidir. Genç erkeklerde de görülebilen bu sorunun tedavisi mümkündür. Varikosel ağrısının neden olduğunu ve nasıl geçeceğini derledik.

Varikosel Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer

Varikosel ağrısı testiste olan rahatsızlık verici olduğu künt nitelikte kendi belli edebilen bir ağrıdır. Bu ağrı genel olarak kasık bölgesinde ve testis içerisinde hissedilebildiği gibi ara sıra bacağa doğru da yayılabilmektedir. Varikosel ağrıları ağrı kesiciler ile geçebilmektedir. Yaşanan ağrı çeşitli rahatsızlıklar ile karıştırılabilmektedir.

Haberin Devamı

 

 Varikosel Ağrısı Nedir?

 

 Varikosel, erkeklerde görülen ve testisleri koruyan gevşek yapılı cilt torbası olan erbezi torbaları içerisinde bir diğer adı ile skrotumda bulunan toplardamarların şişip genişlemesi ve büyümesi halinin tıbbi ismidir.

 

 Varikosel, bacaklarda görülen “variköz ven” yani varisli olan damarlar ile benzerlik göstermektedir. Vakalar genelde sol testiste dahil olmak üzere, testislerin üst bölümünde görülmektedir. Kişiler uzanırken varikoseli görmeyebilir fakat ayağa kalkıldığında göz ile görülebilecek kadar belirgin bir hale gelebilmektedir. El ile dokunulduğunda ise torba içerisinde plastik borular veya solucanlar varmış gibi olan bir his uyandırabilmektedir.

 

 Varikosel bir hayli yaygın olan bir tıbbi durumdur ve genelde genç erkekleri etkilemektedir. Erkeklerin % 10 ile 15'i arasında bu sorun görülebilmektedir. Varikosel kendi kendine bir tıbbi probleme yol açmayabilir fakat problemlere neden olur ise bir üroloğa başvurmak en doğru seçenek olacaktır.

Haberin Devamı

 

 Varikosel Ağrısı Nasıl Geçer?

 

 Varikosel ağrısının geçmesi için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler ağrının şiddetini azaltmaktadır ancak kalıcı bir çözümü oluşturmamaktadır. Bu sebepten dolayı uzman bir doktora gitmek gerekmektedir. Varikosel ağrısının geçmesi için şu yöntemler tercih edilmektedir:

 

Kasıkta ve cinsel bölgede meydana gelen ağrıyı dindirmek için dinlenmek tavsiye edilmektedir.

 

Yorucu bir iş içerisinde çalışan kişilerin bir süre boyunca uzanarak vücutlarını dinlendirmeleri gerekmektedir.

 

Ağrı kesici nitelikteki bitki çaylarından faydalanmak ağrıyı azaltmaktadır.

 

Şiddetli ağrıların hissedildiği zamanlarda hastaneye başvurulması önerilmektedir.




Yazarlar