Sağlık Varis Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Ağrı Nerelere Vurur?

Varis Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Ağrı Nerelere Vurur?

11.09.2021 - 15:37 | Son Güncellenme:

Varis toplumumuzda pek çok kişinin yaşamış olduğu bir durumdur. Damarlar ile alakalı olarak bilinen varis hastalığı bir takım ağrılara neden olmaktadır. Varis ağrısının neyden kaynaklandığı ve nasıl geçeceğini araştıran kişiler yoğun bir araştırma sürecine girmektedirler. Son günlerde varis ağrısının neyden kaynaklandığına dair pek çok araştırma yapılmıştır. Peki, varis ağrısı neden olur? Varis ağrısı nasıl geçer? Ağrı nerelere vurur? İşte varis ağrısı ile ilgili bütün bilinmeyen detaylar...

Varis Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer Ağrı Nerelere Vurur

Varis ilk olarak görüntü şeklinde ortaya çıkar ve tedavi edilmediği durumlarda ağrıya neden olabilmektedir. 

Haberin Devamı

Varis Ağrısı Neden Olur?

1) Hamilelik

Hamilelik hem varise hem de varis ağrılarını tetiklemektedir. Varis ağrılarında hamilelik döneminde bacaklara daha fazla yük biner ve bu durumda da varis ağrıları tetiklenmektedir.

2) Ayakta Kalmak

Özellikle çalışma hayatında sürekli olarak uzun süre ayakta kalmak varis ağrısına sebebiyet verebilir. Bu durum aynı zamanda varisin gelişmesini de sağlamaktadır. 

Nasıl Geçer?

1) Varis Çorabı: Varis ağrısı için tercih edilebilecek ilk şey varis çorabıdır. Varis için özel olarak üretilmiş olan bu çorapları giyerek varis ağrılarının önüne geçebilirsiniz. 

2) Varis Kremleri: Varis için geliştirilmiş olan varis kremlerini de kullanarak yine düzenli kullanım sonucunda varis ağrılarından kurtulma şansınız bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Ağrı Nerelere Vurur?

Varis ağrıları ilk olarak bacaktan başlar daha sonra baldırlara ve ayaklara kadar inebilir. Aynı zamanda diz kapağının üstünde de bu ağrılar hissedilir.

Yazarlar