Yaşam 'Venezuelalı Bihter'in acı sonu! Roman gerçek olunca bu sahne çekilemedi

'Venezuelalı Bihter'in acı sonu! Roman gerçek olunca bu sahne çekilemedi

22.11.2023 - 06:52 | Son Güncellenme:

Tam 15 yıl önce yayınlandığı ilk bölümden itibaren gönüllere taht kuran 'Aşk-ı Memnu' dizisi, Halit Ziya Uşaklıgil’in ölümsüz eserinden uyarlanmış ve özellikle 'Bihter' karakterinin ölümü Türk televizyon tarihine geçmişti. 'Aşk-ı Memnu'nun Venezuela versiyonu ise dizi dışında yaşanan olaylarla 'pes' dedirtecek detaylara sahip.

Venezuelalı Bihterin acı sonu Roman gerçek olunca bu sahne çekilemedi

Derleyen: Zeynep Dilara Akyürek / Milliyet.com.tr - Türk edebiyatının unutulmaz kalemlerinden Halit Ziya Uşaklıgil'in ölümsüz eseri 'Aşk-ı Memnu', 2000'li yılların sonundaki dizi uyarlamasıyla tüm Türkiye'nin kalbini fethetti. Başrollerini Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ'un paylaştığı dizi 4 Eylül 2008 yılında Kanal D'de yayınlandı ve 2 sezon boyunca reyting rekorları kırdı. Özellikle final bölümünde Beren Saat'in canlandırdığı Bihter karakterinin, kalbine tek el ateş ederek yaşamına son verdiği sahne aradan geçen 13 yıla rağmen popülerliğini koruyor. Hatta her yıl 24 Haziran'da Bihter Ziyagil'in temsili mezarına çiçekler bile bırakılıyor. Türkiye'de olduğu kadar başta Latin Amerika ülkeleri olmak üzere pek çok ülkede de yayınlanan 'Aşk-ı Memnu', Venezuela'da ise farklı bir akıbete sahip. 

Haberin Devamı

Venezuelalı Bihterin acı sonu Roman gerçek olunca bu sahne çekilemedi

'KRALİÇE' OLUNCA HAYATI DEĞİŞTİ

Takvimler 1 Ekim 1984'ü gösterirken ülkenin ikinci büyük şehri olan Maracaibo'da Monica adı verilen bebek gözlerini dünyaya açtı. 20'li yaşlarına geldiğinde Monica Spear çevresinde popüler olan, herkesin dikkatini çeken genç bir kadın olmuştu. Spear'in sıcak tebessümünü görenler genç kadının enerjisine hayran kalıyor, onun güzelliği karşısında adeta büyüleniyordu. Genç kadının hayatını değiştirecek olan olay da bu güzellik sayesinde yaşandı. Çevresindekilerin desteğiyle Miss Venezuela'ya katılan Spear, yarışmada birinci olark güzelliği tescillendi. Güzellik kraliçesi olmasıyla birlikte hayatında yepyeni bir sayfa açılan genç kadın gelecekten umutluydu. Ancak işler pek de düşündüğü gibi ilerlemedi.

Haberin Devamı

Spear, Venezuela güzeli seçildiği için Miss Universe'e katılmaya da hak kazanmıştı. Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen Miss Universe 2005'te ülkesini 22 yıl sonra ilk kez temsil etti ve 4’üncü oldu. Modellik kariyerinin ardından Venezuela televizyonlarının aranan yüzü ve ABD'de başarılı bir oyuncu oldu. Yıldızının parladığı bu dönemde Birleşik Krallık vatandaşı Thomas Berry ile evlendi ve kendisine tıpatıp benzeyen bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Ancak Spear ve Berry'nin evliliği uzun ömürlü olmadı ve çift yollarını bir zaman sonra ayırdı.

'BİHTER'İN VEDASI' ÇEKİLEMEDİ

29 yaşına geldiğinde özellikle televizyon dizilerinin aranan yüzü olan Monica Spear, 2013 yılında yayın hayatına başlayan 'Pasion Prohibida' (Türkçesi: Yasak Tutku) dizisindeki 'Bianca' karakteriyle artık tüm ülkede büyük bir şöhrete kavuşmuştu. Latin Amerika'da yaşayan Türkler için bu dizinin ayrı bir anlamı vardı. Çünkü 'Pasion Prohibida' dizisi, Türkiye'de fırtınalar kopartan 'Aşk-ı Memnu'nun Venezuela uyarlamasıydı ve Spear de bu dizinin 'Bihter'iydi.

Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu'nun senaristliğini yaptığı dizinin orijinaline sadık bir şekilde ilerleyen bu Venezuela uyarlamasında elbette 'Bihter'in unutulmaz vedası da olacaktı. Ancak bu sahne, Venezuela'da çekilemedi. Çünkü Monica Spear, kariyerinin zirvesinde bugün dahi tartışılacak bir cinayete kurban gitti.

Venezuelalı Bihterin acı sonu Roman gerçek olunca bu sahne çekilemedi

Spear, dizi setinin yılbaşı tatiline girmesiyle, eski eşi Berry ve o günlerde henüz 5 yaşında olan kızları Maya ile kısa bir tatile çıktı. Takvimler 6 Ocak 2014’ü gösterdiğinde Spear, kızı Maya ve eski eşi, eğlenceli bir vakit geçirmek üzere yolda hareket halindeydi. Ancak mutlu başlayan bu yolculuk araçlarının bozulması yüzünden sekteye uğradı ve aile yolda kaldı. Üstelik yaşadıkları tek talihsizlilk araçlarıyla ilgili değildi. Pek de kalabalık olmayan yolda, soyguncular aracın arızalanmasını fırsat bilerek yanlarına geldi. Venezuela polisinin kayıtlarına göre, 21.00 ila 22.00 arasında meydana gelen olayda Spear ve Berry hayatını kaybetti. Henüz 5 yaşında olan kızları Maya ise polis tarafından bulunduğunda arabanın arka koltuğunda yaralı bir şekilde gözyaşı döküyordu.

ÖLÜMÜ ÜLKEYİ AYAĞA KALDIRDI

Aktrisin ölümü dizinin de yarım kalmasına sebep olmuş ve milyonlarca insanı ekrana kilitleyen meşhur sahne çekilememişti. 'Bihter'i 'Bianca' ismiyle canlandıran Monica Spear, 5 yaşındaki kızının gözü önünde eski eşiyle birlikte öldürülmüştü. 'Aşk-ı Memnu' yine kötü bir sonla bitmiş, 'Bihter' yine talihsiz şekilde ölmüştü. Hatta Venezuelalı aktris, aynı final bölümünde olacağı gibi kalbinden vurulmuştu.

'Bihter Ziyagil' dizide öldüğünde 27, Monica Spear hayata gözlerini yumduğunda ise 29 yaşındaydı. Öldüğünde eski eşi ile barışma sürecinde olan aktris ve eski eşinin, küçük kızlarının gözü önünde vahşice katledilmesi ülkeyi ayağa kaldırdı ve durdurulması güç eylemlerin fitilini de ateşledi.

Haberin Devamı

Venezuelalı Bihterin acı sonu Roman gerçek olunca bu sahne çekilemedi

BİR BAŞKA 'KRALİÇE' DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Herkesi şoke eden cinayet, Nicolás Maduro yönetiminde Venezuela'da artan şiddete karşı bir protesto dalgası başlattı. Uluslararası medya Venezuela'da 2014'te dünyadaki ikinci en yüksek cinayet oranının kaydedildiğini yazıyordu.

Monica Spear'in öldürülmesinden sadece bir ay sonra yaşanacak başka bir olay, bütün bu protestoları daha da alevlendirdi. Tıpkı Spear gibi geçmişte Venezuela'da güzellik kraliçesi seçilen bir başka genç kadın Genesis Carmona da bu protestolar esnasında başından vurularak öldürüldü. Devlet Başkanı Maduro ise Venezuela'da suçun artmasından pembe dizileri sorumlu tuttu.

Spear'in anısı bugün kızıyla birlikte Birleşik Krallık'a bağlı İngiltere’de yaşıyor. Büyükanne ve büyükbabasının gözetiminde olan Maya, şimdilerde 15 yaşında ve annesine benzerliği ile dikkat çekiyor.

Yazarlar