PembeNar Visco Yatak Nedir? Visco Yatak Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Visco Yatak Nedir? Visco Yatak Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

14.06.2021 - 14:54 | Son Güncellenme:

Başta uyku apnesi ve insomnia olmak üzere birçok uyku bozukluğu, kişilerin yaşam standardını düşürür. Kalitesiz ve ucuz süngerlerden imal edilen yataklar sırt ve eklem ağrılarına, uykusuzluğa, halsizliğe ve bel fıtığına neden olabilir. Bunun önüne geçmek için üretilen sağlıklı ve kaliteli yatakların başında visco yatak geliyor. Visco yatak nedir? Visco yatak alırken nelere dikkat edilmelidir? Merak edilen soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Visco Yatak Nedir Visco Yatak Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Mobilyacılarda ve online platformlarda satışa çıkarılan visco yatakların garanti süresi 2 - 5 yıl arasında değişmektedir. Piyasada birçok farklı modeli bulunan bu yataklar uzun süreli kullanımlar için ideal standartlara sahiptir.

Visco Yatak Nedir?

İnsanın yatış pozisyonuna göre şekil alabilen ve üst katmanında yumuşak bir sünger bulunan yataklara visco yatak denir. Bu yataklar ortopedik olduğu için sırt, bel ve eklem ağrısı şikayeti olan kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Omurgayı destekleyen özel yapısı sayesinde omurilik sorunlarına iyi gelen visco yatakların her katmanında hava gözenekleri vardır. Terleme sorunun önüne geçen bu özel yataklar, yılın dört mevsimi kullanılabilir. Yatak yüksekliği 22 * 26 cm arasında değişen bu ürünlerin en önemli özelliklerinden bir diğeri dış yüzeyinin fermuarlı olmasıdır.

Bu fermuar kullanılarak kılıf çıkarılabilir ve çıkarılan kılıflar hem elde hem de makinede yıkanabilir. Visco yatakların üst katmanında kullanılan süngerlerin garanti süresi ise kullanılan süngerin kalitesine ve kalınlığına göre farklılık gösterir.

Visco Yatak Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Visco yatak alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri, yatağın üst katmanın kullanılan visco kumaşının kalınlığıdır. Bu kumaşın en az 2 -3 santim kalınlığında olmasına dikkat edilmelidir.

Bu yatakların birçok modeli bulunduğu için ürün özelliklerine tek tek bakılmalı ve fiyat karşılaştırması yapıldıktan sonra sipariş verilmelidir.

 

Yazarlar