Püf Noktası Yanmış yağ lekelerini çıkartan yöntem! Fırınınız bu pratik formülle inatçı yağlardan ve kirden arınıyor

Yanmış yağ lekelerini çıkartan yöntem! Fırınınız bu pratik formülle inatçı yağlardan ve kirden arınıyor

04.10.2023 - 13:30 | Son Güncellenme:

Evde en çok kullanılan beyaz eşyalardan birisi de hiç şüphesiz fırın. Hem pratik hem de lezzetli yemekler fırında yapılabiliyor. Ancak yağlı yemeklerden sıçrayan yağ ve salça lekesi zamanla kuruyabiliyor. İnatçı yağ lekelerine çözüm arıyorsanız formülü içeriğimizde. Fırınınız bu yöntemle yağdan ve kirden arınıyor…

Yanmış yağ lekelerini çıkartan yöntem Fırınınız bu pratik formülle inatçı yağlardan ve kirden arınıyor

Fırın yemekleri hazırlamayı seviyorsanız, ancak sonrasında fırın içinde oluşan inatçı yağ lekeleriyle başa çıkmak can sıkıcı olabilir. Neyse ki, mutfak temizliğinin en zorlu kısmı olan fırın temizliği için doğal ve etkili yöntemler bulunmaktadır. İşte fırındaki inatçı yağ lekelerini kolayca temizlemenize yardımcı olacak o pratik yöntem…

Haberin Devamı

Fırına girebilen büyük bir cam kaseye;

Bir bardak beyaz sirke

Bir tüm limon

Bir yemek kaşığı limon tuzu

Bir küçük paket karbonat ( bir yemek kaşığı)

Bu malzemelerin üzerine sıcak su ekleyin. Önceden 200 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 40 dk bekletin daha sonra bezle silip ve kurulayın.

Yanmış yağ lekelerini çıkartan yöntem Fırınınız bu pratik formülle inatçı yağlardan ve kirden arınıyor

Fırın temizlemenize yardımcı olacak pratik öneriler

İşte fırındaki inatçı yağ lekelerini kolayca temizlemenize yardımcı olacak pratik öneriler:

Karbonat ve Sirke Karışımı: İlk olarak, fırının soğumasını bekleyin. Daha sonra, içinde bir fincan karbonat ve bir fincan sirke karıştırılmış bir macun hazırlayın. Bu karışımı yağ lekelerinin üzerine sürün ve birkaç saat bekletin. Sonra ılık su ve bir bez kullanarak lekeleri temizleyin.

Haberin Devamı

Limon Suyu ve Tuz: İnatçı yağ lekelerini çıkarmak için dilimlenmiş limon ve biraz tuz kullanabilirsiniz. Limon suyunu yağ lekelerinin üzerine sıkın, ardından tuz serpin ve bir süre bekletin. Sonra bir sünger veya bez kullanarak lekeleri ovalayın.

Doğal Bulaşık Deterjanı: Bir fincan doğal bulaşık deterjanı (kimyasal içermeyen) ve sıcak su karışımı ile yağ lekelerini hedef alabilirsiniz. Bu karışımı lekelerin üzerine uygulayın, birkaç dakika bekletin ve sonra durulayın.

Patates ve Tuz: İnatçı lekeleri temizlemek için soyulmuş ve dilimlenmiş bir patatesi kullanabilirsiniz. Patates dilimlerini yağ lekelerinin üzerine sürün ve ardından tuz serpin. Patatesin içindeki enzimler yağı çözecek ve lekeleri daha kolay temizlemenizi sağlayacaktır.

Buharla Temizleme: Fırının içini buharla temizlemek için su dolu bir tepsiyi fırının altına yerleştirin. Fırını 250°C'ye ısıtın ve buharın yağ lekelerini yumuşatmasını bekleyin. Daha sonra bir bez veya sünger kullanarak lekeleri kolayca silin.

Yazarlar