Püf Noktası Buzdolabındaki asla çıkmayan çizilmelere ve darbe lekelerine birebir! Üzerinde tek bir leke bile kalmıyor

Buzdolabındaki asla çıkmayan çizilmelere ve darbe lekelerine birebir! Üzerinde tek bir leke bile kalmıyor

03.10.2023 - 14:09 | Son Güncellenme:

Mutfağımızın olmazsa olmazı beyaz eşyaları arasında yer alan buzdolabınızda çizikler veya darbe lekeleri olabilir. Her ne kadar sildim geçmedi deseniz de basit bir çözümü var. Tek bir malzeme ile asla çıkmayan çizilmelere ve darbe lekelerine iyi gelen o yöntem…

Buzdolabındaki asla çıkmayan çizilmelere ve darbe lekelerine birebir Üzerinde tek bir leke bile kalmıyor

Evde sık kullanılan eşyalar arasında hiç şüphesiz buzdolabı gelir. Zamanla üzerinde çizikler veya darbe lekeleri oluşabilir. Görünüş açısından pis gibi gözüken bu tür lekeler can sıkıcıdır. Silmenize rağmen çıkmadıysa evde deneyeceğiniz bu yöntem ile tek bir leke kalmayacak. Buzdolabındaki asla çıkmayan çizilmelere ve darbe lekelerine birebir olan o yöntem…

Haberin Devamı

ASETON VE PAMUK YOK EDİYOR

Buzdolabınızın üzerindeki lekeleri silmek için ihtiyacınız olan şey aseton ve bir parça pamuk. Asetonu pamuğunuza bir miktar döktükten sonra lekeli bölgeyi hafifçe ovalayın. Bu işlemden sonra lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.

Buzdolabındaki asla çıkmayan çizilmelere ve darbe lekelerine birebir Üzerinde tek bir leke bile kalmıyor

BUZDOLABINDAKİ LEKELERİ GEÇİREN DİĞER YÖNTEMLER

Sirke

Bazı lekeler için beyaz sirke kullanabilirsiniz. Bir bez veya süngere az miktarda beyaz sirke dökün ve lekenin üzerine uygulayın. Daha sonra temiz su ile yüzeyi silin.

Karbonat

Karbonat, lekeleri çıkarmak için doğal bir temizleyici olarak kullanılabilir. Biraz su ile karıştırılmış karbonatı bir macun haline getirin ve lekenin üzerine sürün. Bir süre beklettikten sonra temiz bir bez veya sünger ile lekeyi temizleyin.

 

Yazarlar