Püf Noktası Yapılan bu hata adeta zehir saçıyor! Buzluktaki eti bu yöntemle hızlı ve sağlıklı şekilde çözdürün

Yapılan bu hata adeta zehir saçıyor! Buzluktaki eti bu yöntemle hızlı ve sağlıklı şekilde çözdürün

29.08.2023 - 13:41 | Son Güncellenme:

Etleri saklama koşulları kadar buzluktan çıkınca hangi koşullarda çözündüğü de en önemli başlıklardan birisi. Eti çözdürürken yapılan hatalar ise ette bakteri üremesine neden oluyor. Peki eti en sağlıklı ve hızlı bir şekilde nasıl çözdürürüz? İşte detaylar…

Yapılan bu hata adeta zehir saçıyor Buzluktaki eti bu yöntemle hızlı ve sağlıklı şekilde çözdürün

Protein ve vitamin kaynağı olan etin soğuk ortamlarda saklanması gerekir. Bakteri üretmemesi ve bozulmaması için buzluklarda muhafaza edilen eti çözdürürken de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Yanlış çözdürme yaparak etin bakteri üremesine ve zehirlenmelere yol açabilirsiniz.  Peki en sağlıklı ve hızlı şekilde et nasıl çözdürülür?

Haberin Devamı

Çat kapı gelen davetsiz misafiriniz için en güzel et yemeğini yapacakken etinizin buzlukta olduğunu fark ettiyseniz endişelenmeyin. Kısa ve sağlıklı bir şekilde eti çözdürmenin yöntemi var.

Yapılan bu hata adeta zehir saçıyor Buzluktaki eti bu yöntemle hızlı ve sağlıklı şekilde çözdürün

‘BAKTERİ BARINDIRABİLİR’

Yapılan hataların başında eti oda sıcaklığında bekletmek geliyor. Ancak eti oda sıcaklığında bekletmek bakteri üretmesine neden oluyor. Eti doğru saklama koşulları kadar çözdürme yolları da sağlık olmalı.

Yapılan ikinci hata ise sıcak suda bekletmek. Bu yöntem etin zehir saçmasına neden oluyor.

Dondurulmuş etin çözdürülmeden doğrudan pişirilmesi de yapılan hatalardan bir tanesi. Bu yöntemle et homojen ve düzgün şekilde pişmez. Kalın et parçaları için daha fazla sorun oluşturabilir. Etin iç kısmının çözülmeden kalması, dış kısmının ise aşırı pişmesi sonucunu doğurabilir. Bu da etin lezzetini, doku yapısını olumsuz etkileyebilir ve ayrıca gıda güvenliği riski taşıyabilir. Çünkü etin iç kısmı yeterince ısınmadan bakteri barındırabilir.

Haberin Devamı

KISA SÜREDE ERİYOR

Buzdolabında muhafaza ettiğiniz donmuş etinizi hızlıca ve en sağlık yoldan çözdürmek istiyorsanız kalın tabanlı bir tencereye ılık su koyun ve poşetinden çıkarmadığınız etinizin üzerine yerleştirin. Kısa sürede buzların eridiğini görecekseniz.

 

Yazarlar