Editörün SeçtikleriYargıç davadan çekildi

Yargıç davadan çekildi

10.02.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Suikast ihbarları ve ölüm korkusuyla dolu Abdullah Sülük - Gülbahar Ateş davasına hakim bulunamıyor

Yargıç davadan çekildi

Hollanda'da da vurulan ünlü uyuşturucu kaçakçısı Celal Ateş'in kardeşi Ramazan Ateş'in Çemberlitaş'ta öldürülmesiyle ilgili davaya yargıç bulunamıyor. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Azmi Ulu, suikast ihbarları ve sanıklardan Gülbahar Ateş'in tahliye baskıları nedeniyle davadan çekildi. Yerine görevlendirilen 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Sunusi Öztemur da karara itiraz etti.

Celal Ateş'in öldürülmesinin ardından ailede miras kavgası başladı. Ramazan Ateş'in de bu anlaşmazlığın kurbanı olduğu, cinayeti Akçay'da yakalanan "ölüm makinesi" Abdullah Sülük'ün işlediği, "vur" emrini de Celal Ateş'in eşi Gülbahar Ateş'in verdiği ileri sürüldü. 1.5 yıldır yargılanan sanıkların her duruşmada tahliye istemini reddeden Hakim Ulu suikast ve ölüm tehdidi yağdını belirterek davadan çekilmek istediğini açıkladı

Dilekçe, İstanbul Adliyesi'ne bomba gibi düştü. Talebi kabul eden üst mahkeme ederek Öztemur'u davaya bakmakla görevlendirildi. Ancak davaya bakmak istemediğini belirten Öztemur, çekilme nedenlerinin yasal olmadığını iddia ederek, can güvenliği konusunda "ayrıcalık" yapılamayacağını belirtti. Davaya el koyan İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı "itiraz yetkisinin" bulunmadığı gerekçesiyle Öztemur'u görevlendirdi.









Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
KEŞFETYENİ
Nihal Candan ile aynı hastalığa yakalanmış! Yıllar sonra açıkladı
Nihal Candan ile aynı hastalığa yakalanmış! Yıllar sonra açıkladı

Cadde | 21.06.2025 - 12:09

Nihal Candan'ın vefatının ardından aynı hastalığa yakalandığını açıklayan Derya Uluğ, o dönem yaşadıklarını anlattı.

Yazarlar