Estetik Yaşlanma belirtileri mi başladı?

Yaşlanma belirtileri mi başladı?

25.04.2016 - 14:20 | Son Güncellenme:

Artık yaşlandığını hisseden ve buna karşı önlem almak isteyenler için Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fatih Dağdelen’le konuştuk.

Yaşlanma belirtileri mi başladı

“Yaşlanmayı durdurmak için öncellikle küçük yaşlardan itibaren düzenli beslenmeli, düzenli uyumalı ve düzenli spor yapmalı, kısacası sağlıklı yaşamalı. Tabi tüm bunlar doğal yaşlanma sürecini durdurmaz. Otuzlu yıllara yaklaşıldığında özellikle göz çevresi ve alın bölgesinde mimik çizgileri belirgin bir hal almaya başlar. Bunun dışında kilo almak ve doğal göğüslerin aşırı büyük olması kişinin olduğundan daha yaşlı görünmesine ve çabuk yaşlanmasına neden olur. Kişi yorgun, endişeli ve mutsuz bir görünüme neden olur. Aşırı kilolarda vücutta deformasyon oluşturmaya başlar.”

Haberin Devamı

Önce önleyici prosedürler yapılmalı
“Eğer kişinin göz çevresindeki doku ve kaslarının sıkılığında bir azalma hissediyorsa, gözlerinin altında morluklar varsa, kaz ayağı denilen gülümseme kırışıklıkları baş gösterdiyse önlem almanın zamanı gelmiş demektir. Ameliyatsız prosedürler olan botoks ve dolgu enjeksiyonları ile minimal invaziv işlemlerine başlaması gerekir demektir.

Bu önleyici ameliyatların yüzde donuk ve şişkin bir görüntüye neden olmaması için mutlaka bir estetik doktoru tarafından yapılması gerekir. Botoks toksini ve hyaluronik dolgu enjeksiyonları ile gerçekleştirilen bu ameliyatsız ve geçici işlemler ile yüzünüzdeki yaşlanma belirtilerinden kurtulabilirsiniz. Botoksenjeksiyonun yılda iki kez, dolgu enjeksiyonunun ise yılda bir kez uygulanması yeterli olabilir. Yaşlanmak ne kadar doğal bir süreç ise buna karşı önlem almak da aynı oranda doğal. Yaşlılık belirtilerini en aza indirmek aslında herkesin en doğal hakkı.”

Haberin Devamı

Neler yaşlanmaya sebep olur?
“En başta çok mimik kullanmak. Bu alnınızda ve göz çevrenizde erken yaşta kırışıklıklara neden olabilir. Çok açık renkli bir cilde sahip olmak. Bu cilt tipi güneş ışınlarındaki ultraviyoleye karşı daha korunmasız olur. UVA cildi yaşlandırıp, kırıştırırken, UVB ise cilt kanserlerine yol açabilir. Bu yüzden kişilerin ciltlerini güneşten etkili şekilde korumaları gerekir. Koyu renkli ciltli kişiler ise yüzde leke oluşumuna çok yatkın olurlar. Bu hastaların da ciltlerini hem UVA hem de UVB filtreli güneş koruyucuları ile korumaları gerekir.”

Yüz dokusunun zayıflaması
“Yüz yapısındaki yumuşak dokular zamanla eriyerek zayıflar. Şakaklarda çökme, üst göz kapağı bölgesinde ve elmacık kemiklerinin altında çukurlaşma, ağız çevresi ve dudaklarda incelme şeklinde ortaya çıkan bu genetik yaşlanma tipinde kilo alıp vermelerden kaçınmak gerekir. Yüzde hacim kaybının başlaması durumunda dolgu enjeksiyonlarından faydalanılabilir.”

Çene yapısı
“Eğer kişinin doğal çene yapısı geride ise gıdı problemleri çok daha erken görünür hale gelebilir. Kiloya dikkat edilmezse gıdı da erken yaşta yağlanma ve sarkma oluşabilir. Bu durumda lazer liposuctionile sarkmaya neden olabilecek yağların alınması gerekir.”

Haberin Devamı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fatih Dağdelen “Göğüsler sadece meme bezi ve yağdan oluşur, bunları yerinde tutan tek şey ise cildin elastikiyetidir. spor yaparak, göğüs kaslarını çalıştırarak memeleri toplamak mümkün değildir. Yerçekimi büyük göğüslere daha fazla etki eder. Bu kişilerin göğüslerini sutyenle desteklemeleri, spor yaparken sallanmayı azaltacak destekleyiciler giymeleri, kilo almama konusunda dikkatli olmaları gerekir. Eğer doğal göğüs yapıları büyük ise meme küçültme estetiğinden faydalanmaları tavsiye edilir.”

Yaşlanma belirtileri mi başladı

Yazarlar