Evcil Hayvan Yavru Muhabbet Kuşu Ne Yer, Nasıl Beslenir? En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Yavru Muhabbet Kuşu Ne Yer, Nasıl Beslenir? En Sevdiği Besinler Nelerdir?

12.10.2021 - 14:40 | Son Güncellenme:

Muhabbet kuşu yavruları ilk yumurtadan çıktıkları zamandan itibaren çok hassas ve narin bir vücut yapısına sahip canlılardır. Bu sebeple bakımının özenli olması gerekir. Evde çok sık beslenen evcil hayvanlardan biri olan muhabbet kuşları özellikle çocukların beslemekten çok keyif aldıkları canlılardır. Bu canlıların yavruyken çok korumasız ve hassas olması sebebi ile özel bir ilgiye ihtiyaçları vardır. Yavru muhabbet kuşunun bakımından ve beslenmesi ile ilgili tüm detayları derledik.

Yavru Muhabbet Kuşu Ne Yer, Nasıl Beslenir En Sevdiği Besinler Nelerdir

 Hassas ve narin vücut yapısına sahip yavru muhabbet kuşları, tüysüz olduklarından dolayı vücut sıcaklıklarının yüksek tutulması gerekmektedir. Bu sebeple annenin yavruların üzerinden kalkmaması gerekir. Yavrunun annesinin yanında besleyen kişinin üzerine de birçok sorumluluk düşmektedir.

Haberin Devamı

 Yavru Muhabbet Kuşu Ne Yer?

 Yavru muhabbet kuşları anne tarafından beslenir. Bu canlılar bu dönemlerinde oldukça hassastırlar. Bu sebeple ölüme çok yakındırlar. Yavru muhabbet kuşunun annesinin besleyemediği yerlerde kuşun sahibinin elle besleme işlemini gerçekleştirmesi gerekir.

 Yavru muhabbet kuşları otuz ile kırk gün arasında ufak ufak yemek yemeye alışmaya başlarlar.

 Muhabbet Kuşlarının En Sevdiği Besinler?

 Muhabbet kuşları tohum ve çeşitli kuruyemişleri çok severler. Bunlar darı, kabuklu yulaf, üzüm çekirdeği, çavdar, soya fasulyesi, susam, buğday, ceviz, fındık, fıstık, kestane, keten tohumu, ay çekirdeği ve at kestanesi olabilir.

 Tohumlar, kuşların ana besin maddesi değildir. Eğer sadece kuşunuzu tohumlar ile besliyorsanız bu yeterli olmayacaktır.

Haberin Devamı

 Muhabbet kuşları bol bol su içen canlılardır. Sularının eksik edilmemesi gerekir.

Yazarlar