Püf Noktası Yayla Çorbası Kaç Kalori? Yayla Çorbasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Yayla Çorbası Kaç Kalori? Yayla Çorbasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

27.10.2021 - 03:40 | Son Güncellenme:

Yayla çorbası Türkiye'de meşhur çorbalardan biridir. Özellikle Anadolu mutfağının sembollerinden biri olması bakımından önem taşımaktadır. Yayla çorbasının besin değerlerini ve kalorisini öğrenip buna göre tüketebilirsiniz. Yayla çorbası kaç kalori? Yayla çorbasının protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir detaylarıyla derledik.

Yayla Çorbası Kaç Kalori Yayla Çorbasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Yayla çorbası, ana malzemesi yoğurt olan bir çorba olarak karşımıza çıkmaktadır. Kullanılan malzemeler bakımından oldukça faydalı bir çorbadır.

Yayla Çorbası Kaç Kaloridir?

Bir porsiyon yayla çorbasında kalori miktarı 98 kaloridir. Çorbanın miktarına göre kalori miktarı da artış ya da azalma gösterebilir. Buna göre küçük bir kase yayla çorbasının kalori miktarı 70 kaloridir. Orta boy kasede ise bu kalori miktarı 94 kalori şeklinde olmaktadır. Çorbada büyük kase tercih edenler için de kalori miktarı 140'dır.

​​​Yayla Çorbasının Protein, Vitamin ve Besin Değerleri

Yayla çorbasında yoğurt, pirinç, un, yumurta gibi çeşitli ürünler kullanılmaktadır. Bu sebeple besin değerleri de bu malzemelere göre çeşitlilik göstermektedir. Bir kase yayla çorbasında 9.71 gr Karbonhidrat, 2.19 gr protein, 2.41 gr yağ ve 0.19 gr lif bulunmaktadır. Bunlarla beraber yayla çorbası A vitamini C vitamini ve Demir de içermektedir. Yayla çorbasında potasyum miktarı 57.48 mg, sodyum 68. 71, kalsiyum ise 41 mg şeklinde bulunmaktadır.

Yayla çorbası diyet listelerinde de ekmeksiz şekilde belirli miktarda rahatlıkla tüketilebilmektedir. Bağırsakların çalışmasına yardımı vardır. Bu sebeple sık sık tercih edilir.

Yazarlar