Sağlık Yel Girmesi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Yel Girmesi Nasıl Geçer?

Yel Girmesi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Yel Girmesi Nasıl Geçer?

05.03.2021 - 16:09 | Son Güncellenme:

Özellikle soğuk havalarda yel girmesi şikayeti yaşayanların sayısı bir hayli fazladır. Kişinin gündelik yaşamını oldukça fazla etkileyen yel girmesi hareket edemeyecek duruma da getirebilir. Bunun için yel girmesi şikayeti yaşayanlar gündelik işlerini yaparken hareketlerinde zorlanmalar görebilir. Yel girmesi ile ilgili sosyal medya başta olmak üzere çeşitli platformlardan paylaşım da yapılmaktadır. Peki yel girmesi nedir? Yel girmesinin belirtileri nelerdir? Yel girmesi nasıl geçer? İşte yel girmesi ile ilgili tüm detaylar.

Yel Girmesi Nedir, Belirtileri Nelerdir Yel Girmesi Nasıl Geçer

Yel girmesi soğuk girmesi olarak da bilinmektedir. Yel girmesi eklemlerde meydana gelir. Kişinin gündelik yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürür.

Yel Girmesi Nedir?

Yel girmesi gövde de ya da bacaklarda ortaya çıkan bir durumdur. Nedeni tam olarak bilinmeyen ve halk arasında yel irmesi olarak bilinen ağrılardır. Yel girmesi olan kişiler rüzgara bağlı olarak yel girmesi şikayeti yaşarlar. Özellikle kış aylarında açık havada yürümek ve rüzgarlı havalarda ince giyinmek sonucunda ortaya çıkan bir durumdur.

Yel Girmesi Belirtileri Nelerdir?

1) Boyunda Ağrı
Özellikle yel girmesi en çok boyun kısmında görülür. Kişi boynunu hareket ettirmekte zorlanır. Boynunu sağa sola hareket ettirirken ağrı hisseder. Bu ağrı oldukça şiddetli bir ağrıdır. Dolayısıyla gün boyunca boynu sabit bir şekilde durabilir.

2) Göğüste Ağrı
Yel girmesi özellikle göğüs bölgesinde de ağrıya neden olur. Göğüste ve göğsün alt kısmında da bir takım ağrılar meydana gelir. Ağrılar gün boyu devam eder. Oldukça rahatsız edici ağrılardır.

3) Sırtta Ağrı
Yel girmesinin bir diğer belirtisi de sırt bölgesinde özellikle kulunçlarda yer alan ağrıdır. Kulunçlarda görülen ağrı ile birlikte kişi hareket edemeyecek şekilde olabilir. Hareket esnasında kulunçtaki ağrı boyna kadar vurabilir.

Yel Girmesi Nasıl Geçer?

1) Karabaş Otu
Yel girmesi şikayeti yaşadığınız zaman karabaş otunu tercih edebilirsiniz. Karabaş otu doğal bir ağrı kesicidir. Dolayısıyla yel girmesi şikayeti için bu otu rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Karabaş otu anında ağrıları hafifletir ve daha iyi hissetmenizi sağlar. Yel giren bölgeye sürüldükten sonra karabaş otu anında etki eder.

2) Kas Gevşetici İlaçlar
Yel girmesi tedavisinde uygulanan bir diğer tedavi yöntemi de kas gevşetici ilaçlardır. Kas gevşetici ilaçlar yel giren bölgeye etki eder ve o bölgenin rahatlamasını sağlar. Bu şekilde tedavi uygulanır.

3) Sıcak Uygulaması
Yel giren bölgeye sıcak su torbası yardımı ile sıcak uygulaması da yapılmaktadır. Oldukça etkili bir tedavi seçeneği olan sıcak uygulaması yel ağrılarını hafifletir.

Yazarlar