Alternatif Tıp Yeşil Ceviz Kabuğunun Faydaları Nelerdir? Taze Ceviz Kabuğu Ne İşe Yarar?

Yeşil Ceviz Kabuğunun Faydaları Nelerdir? Taze Ceviz Kabuğu Ne İşe Yarar?

08.12.2020 - 13:51 | Son Güncellenme:

Ceviz içi birçok farklı fayda sağlarken ceviz kabuğunun da aynı oranda fayda getirdiğini söylemek mümkündür. Bu sebepten dolayı günümüzde cevizin içi kabuğu da yaygın olarak değerlendirmeye başladı. Peki, yeşil ceviz kabuğunun faydaları nelerdir? Taze ceviz kabuğu ne işe yarar? İşte bu konuda merak edilenler.

Yeşil Ceviz Kabuğunun Faydaları Nelerdir Taze Ceviz Kabuğu Ne İşe Yarar

Ceviz kabuğu hem cilt ve saç ile beraber hem de sağlık açısından çok önemli faydalar sunmaktadır. Farklı kullanım yöntemleri üzerinden ele alınan ceviz kabuğu, eğer dengeli ve düzenli tüketilirse önemli getiriler sunuyor.

Haberin Devamı

 Yeşil Ceviz Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

 Sağlığın her kısmı adına belli oranda fayda getiren yeşil ceviz kabuğu, son dönemlerin en popüler besin kaynakları içerisinde geliyor.

 - Akne ve sivilce ile beraber cilt lekelerini giderme konusunda etkilidir.

 - Öksürüğe iyi gelir ve kısa sürede yok eder.

 - Soğuk algınlığı ve nezle gibi kış hastalıklarına karşı etkilidir.

 - Bağırsaklarda oluşan kurt ve solucanlara karşı mücadele gösterir.

 - Raşitizm ve şeker hastalığına karşı iyi gelir.

 - Daha taze ve pürüzsüz bir cilt elde etme imkanı sağlanır.

 - Saç uçlarını ve saç köklerini besleyerek daha sağlıklı ve kalın saçların çıkmasına olanak verir.

 - Saçlardaki kepeklenme ve yağlanmanın önüne geçer.

 Taze Ceviz Kabuğu Ne İşe Yarar?

Haberin Devamı

 Ceviz kabuğu değişik kullanım yöntemleri ile beraber birçok farklı sağlık açısından oldukça önemlidir. Özellikle sağlık konusunda öksürüğün giderilmesi ve nezle ve grip gibi hastalıkların iyileşmesinde çok etkilidir. Elbette en önemli yanı şeker hastalığı ile raşitizme karşı mücadele göstermesidir. D vitamini eksikliğinden meydana gelen bu sorunlara iyi gelir.

 Sistemi ile beraber böbrek sorunlarına karşı da mücadele gösterdiği biliniyor. Tabii en önemli yanlarından biri şüphesiz cildin daha taze ve genç görünmesini sağlarken, parlak ve gür saçlara sahip olma imkanı tanımasıdır. O yüzden günümüzde cilt ve saç ile beraber aynı zamanda sağlık konusunda yaygın olarak değerlendirilmeye başlandı.

 Ceviz Kabuğu Nasıl Kullanılır?

 Ceviz kabuğu kullanılmak istenen bölgeye bağlı olarak hazırlanır ve kullanılır. Örneğin bir çay demler gibi ceviz kabuklarını demlemek suretiyle suyundan faydalanmak mümkün. Bu konuda hem kuru hem de taze cevizleri kullanmak suretiyle sağlıklı bir şekilde birçok önemli faydasından yararlanılabilir. Aynı zamanda ceviz kabuğu suyunu hazırlayarak hem saç hem de cilt için değerlendirilebilir. Bunu yapmak için kaynamış olan bir suyun içerisine ceviz kabuğuna atmak suretiyle 10 dakika kadar bekleyin. Daha sonra masaj yapar gibi uygulayarak saç ile cildin daha canlı ve parlak, genç görünmesine olanak vermek mümkün

 

Yazarlar