Sağlık Yulaf Diyeti Nasıl Yapılır? Yulaf Diyet Tarifi Listesi

Yulaf Diyeti Nasıl Yapılır? Yulaf Diyet Tarifi Listesi

19.03.2021 - 14:51 | Son Güncellenme:

Sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyen kişiler için önerilen besin değeri yüksek diyet programlarından biri yulaf diyetidir. Şok diyetler ile kilo vermek ve vücudundaki ödemleri atmak isteyen kişiler son zamanların en çok önerilen diyet listelerinden biri olan yulaf diyetini tercih etmektedir. Yulaf diyeti hakkında detaylı bilgi almak ve nasıl yapıldığı öğrenmek isteyenler için tüm detayları derledik.

Yulaf Diyeti Nasıl Yapılır Yulaf Diyet Tarifi Listesi

Yulaf diyeti, besin değeri yüksek ve tok tutarak hızlı kilo vermeyi sağlayan diyet listelerinden biridir. Lif açısından zengin olan bu diyet, kişinin gün boyu tokluk hissetmesini sağlamaktadır. Yulaf diyetini doğru şekilde uygulayan kişiler kısa sürede hızlı kilo verebilmektedir.

Haberin Devamı

 Yulaf Diyeti Nasıl Yapılır?

 Yulaf diyetini uygulamak isteyen kişiler ilk olarak diyet programı hazırlamaktadır. Sabah kahvaltısı başta olmak üzere öğle ve akşam yemekleri önerilen porsiyonlar ile kişilerin uygulamasına sunulmaktadır.

 Sabah Kahvaltısı;

1 fincan şekersiz kahve

1 kase yulaf ezmesi

1 yemek kaşığı kuru üzüm

Öğle Yemeği;

1 adet elma ya da 1 kase yaban mersini

1 fincan yeşil çay

Akşam Yemeği;

1 kase yulaf ezmesi

1 kase yağsız yoğurt

 Yulaf diyetinde ara öğünler için elma, şekersiz çay ya da kahve, yağsız yoğurt ya da kefir tüketimi önerilmektedir.

 Yulaf Diyeti Tarif Listesi Nasıldır?

 Yulaf diyeti yapacak olan kişiler yulaf ezmesi ile lapa yapmaktadır. Öğün başına 1 kase tüketecek olan kişiler 1 su bardağı yulafı tencere içerisine alarak üzerine 1 su bardağı yağsız süt eklemektedir. Kısık ateşte karıştırarak kaynamaya bırakan kişiler için 5 dakika pişme süresi belirlenmiştir. Hazırlanan yulaf lapası bir kase içerisine alınarak 1 tatlı kaşığı bal, fındık ezmesi, kuru kayısı, gün kurusu, muz ile süslenerek hazır hale getirilmektedir.

Haberin Devamı

 Yulaf Diyeti Sağlıklı mıdır?

 Dengeli ve doğru bir şekilde yapıldığı takdirde en sağlıklı ve işe yarayan diyet programlarından biri yulaf diyetidir. Özellikle son zamanlarda yaygın şekilde uygulanmasının sağlık açısından yarattığı faydaları ile ön plana çıkmaktadır. Vücudun besin ihtiyacının en doğru şekilde karşılandığı yulaf diyetini genellikle kısa sürede hızlı kilo vermek isteyen kişiler uygulamaktadır. Bu nedenle yulaf diyeti yaklaşık 3 ila 5 gün arasında yapılarak ardından normal beslenme düzenine geçilmesi gerekmektedir.

 Yulaf Diyetinin Faydaları Nelerdir?

Metabolizmayı hızlandıran yulaf diyeti, vücuttaki toksinleri atmak için birebirdir.

Hazımsızlık problemlerine iyi gelir.

İnsülin direncini dengeler.

Vücutta oluşan şişkinliğin azalmasına yardımcı olur.

İdrar söktürücü etkisi bulunmaktadır.

Bağırsakların düzgün çalışmasını sağlamaktadır.

Yazarlar