Sağlık Yumurtalık Kisti Bacakta Ve Belde Ağrı Yapar Mı?

Yumurtalık Kisti Bacakta Ve Belde Ağrı Yapar Mı?

08.09.2021 - 17:46 | Son Güncellenme:

Kadınların çoğunda yumurtalık kistleri görülebilmektedir. Bu kistler oldukça sinsi bir şekilde ilerlemektedir. Yumurtalık kistlerinin tedavi edilmesi son derece önemlidir. Eğer tedavi edilmezse kısırlık başta olmak üzere başka pek çok probleme neden olabilmektedir. Yumurtalık kisti bacakta ve belde ağrı yapar mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Yumurtalık Kisti Bacakta Ve Belde Ağrı Yapar Mı

 

 Yumurtalık kistleri genellikle kendini belli etmez. Çoğu zaman kadınlar rutin kontrollerinde bu kistlerden haberdar olmaktadır. Bu nedenle kadınların belli aralıklar ile doktora gitmesi bu kistlerin erken dönemde tedavi edilmesi için son derece önemlidir.

Haberin Devamı

 Yumurtalık Kisti Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

  Yumurtalık kistleri çoğunlukla belirti göstermez. Ancak rutin yapılan jinokolojik muayene sonrasında öğrenilmektedir. Bu kistler sadece bir yumurtalıkta olabileceği gibi ikisinde birden de olabilmektedir. 

 Kistler genellikle içi sıvı dolu olan kesecikler gibi görünmektedir. Bazen kistlerin içi kan veya daha yoğun bir sıvı ile de dolu olabilmektedir. Yumurtalık kistleri farklı büyüklüklerde olabilmektedir. Yumurtalık kisti olan kişilerde genellikle herhangi bir belirti görülmez. Muayene ve ultrason sırasında ortaya çıkmaktadır. Hastalarda bazen kasık ile ilgili şikayetler de bulunabilmektedir. 

  Yumurtalık Kistleri Ağrı Yapar mı?

 Yumurtalık kistleri genellikle çok şiddetli ağrılara neden olmaz. Otururken ya da dizler karna doğru çekildiği zaman ani kasık ağrıları meydana gelebilmektedir. Kistte bir yırtılma oluşursa ya da kist kendi etrafında dönerse o zaman şiddetli kasık ve karın ağrıları meydana gelebilir. Bunun yanında bulantı ve kusma gibi yan şikayetler de olabilmektedir. 

 

Yazarlar