Sağlık Yürürken Ve Koşarken Belde Ağrı Olmasının Sebepleri Nelerdir?

Yürürken Ve Koşarken Belde Ağrı Olmasının Sebepleri Nelerdir?

05.07.2022 - 15:16 | Son Güncellenme:

Bel ağrısı yürürken ve koşarken kişiyi olumsuz olarak etkileyen ve hareketlerini kısıtlayan bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Bel ağrısının nedenlerini belirleyerek tedavisini yapmak ve bel ağrısının kronik olarak farklı hastalıklara neden olmasına engel olmak gerekmektedir. Yürürken ve koşarken belde ağrı olmasının nedenleri nelerdir ve tedavisi nasıl yapılır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Yürürken Ve Koşarken Belde Ağrı Olmasının Sebepleri Nelerdir

Yürürken ve koşarken belde ağrı oluşmasının nedenleri arasında yanlış yapılan beden hareketleri sayılabildiği gibi uyku esnasında yatağın kalitesinin kötü olmasından da kaynaklanmaktadır.

Haberin Devamı

Yolda Koşarken Bel Ağrısı Olmasının Sebepleri Nelerdir?

Bel ağrısı gibi rahatsızlıklarda kişinin yürüyüş ve koşma esnasında daha fazla ağrı hissetmesini nedenleri arasında fizyolojik nedenler bulunabildiği gibi psikolojik nedenler de yer alabilmektedir. 

Bel ağrısı çekmekte olan kişilerin rahatsızlıklarının gündelik nedenlerle oluşabildiği gibi uzun süre bel ve omurilik sinirlendin yıpranmasından kaynaklı da olabilmektedir. Hatta bazı hastaların öyküleri araştırıldığında kendiliğinden ortaya çıkan bel rahatsızlığı nedenlerinin psikolojik olabildiğine de rastlanmaktadır. 

Genel olarak bel ağrısı nedenlerinin arasında stres, yoğun çalışma, duruş bozuklukları, bel fıtığı, bel kayması sayılabilmektedir. Kişinin uzun süre uyku kalitesini bozan bir yatakta uyumasının yanında bel bölgesinin rahat olmamasından da kaynaklanmaktadır. Bazı hastaların bel ağrısı ise ağır kaldırmaktan da oluşabilmektedir. 

Haberin Devamı

Bel Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilmelidir?

Bel ağrıları için ortopedi ve travmatoloji bölümlerine başvurarak rahatsızlıkların nedenleri ve tedavi yöntemleri belirlenebilmektedir. Bel ağrısı yaşayan kişilerin ortopedi bölümüne başvurmaları gerekmektedir. 

 ​​​​​​

Yazarlar