Sağlık Yüz Nasıl Zayıflar? Yüzden Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

Yüz Nasıl Zayıflar? Yüzden Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

15.09.2021 - 14:50 | Son Güncellenme:

Bazı insanlar, ablak ismi verilen geniş yüz yapısına sahiptir. Fazladan alınmış olan her kilo, öncelikle yüz bölgesine gider. Aslında, yüzün dolgun olması da bir avantajdır. Çünkü dolgun yüz, kolay kolay çökmez ve zayıflasanız bile her zaman gösterişli ve iyi durur. Ama günümüzde güzellik ölçütlerinin değişmesi sonucunda çağımızda pek çok kadın yüz zayıflatma yöntemi araştırıyor. Yüz nasıl zayıflar? İşte, merak edilen tüm detaylar...

Yüz Nasıl Zayıflar Yüzden Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir

Son yıllarda dikkat çeken şekilli ve oval yüz nedeni ile zayıflatılmak istenilen yüzün zayıflayarak, istenilen şekle girmesi çok kolay bir iş değildir. Genetik yapı ile ilgili olan yüz şekli, kişi aşırı zayıflansa bile biraz tombik kalır. Ama çağımızda yüzü zayıflatmak için uygulayabileceğiniz diyet programına ek olarak çeşitli yüz jimnastiği hareketleri de vardır. 

Haberin Devamı

Yüz Nasıl Zayıflar?  

Kilo aldığımızda ilk olarak kilo yüzümüzde toplanır. Aynı zamanda kilo verdiğimiz zaman da ilk olarak genellikle yüz küçülür. Fakat yüz şekli genellikle genetikle ilgilidir. Bazı kişiler kilo verse de bu durum yüzüne yansımayabilir. Bu gibi durumlarda ise, uzmanlar, bol su, bol hareket ve yüz jimnastiği öneriyor. 

Tüm vücuttan ayrı olarak, sadece yüz kaslarını şekillendirmek ve yüzden kilo vermek için yapılan bu hareketler, düzenli yapılmalıdır. Bu sayede çok kısa bir zaman içinde sonuç alınabilir. 

Yüzden Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir? 

Yanlış beslenme ve fazla karbonhidrat içeren besinlerin çok tüketilmesi sonucunda kilo artışı yaşanabilir. Bunun için kendinizce tedbirler alabilirsiniz. Yüzden kilo verme yöntemlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Haberin Devamı

Bol protein ağırlıklı gıdalar ile sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenmek, bol salata tüketmek tüm vücudunuzda oluşan kiloların erimesini sağlar. Ülkemizde çok fazla tüketilen ve sevilen unlu gıdalar ve ekmek vücuttaki yağ oranını yükseltir. Bunun için de tam tahıllı undan yapılmış olan makarnalardan ve ekmeklerden tüketebilirsiniz. 

Fazla şeker tüketimi yüzde hem şişmeye, hem bazı hastalıklara hem de yüzde oluşan yara izlerinin kalıcı hale gelmesine neden olur. Bu nedenle de şeker ve şeker içeren tatlılar, şerbetli tatlılar, çikolatalar yerine meyve tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Meyveler aracılığı ile alınan şeker enerjinizi anında yükseltir ve cildinizin daha canlı görünmesini sağlar.

Yazarlar