Dr. Rengin Türkgüler

Dr. Rengin Türkgüler

info@drrengin.com

Tüm Yazıları

Varis neden oluşur?

Damarların içindeki küçük kapakçıklar düzgün çalışmayı bıraktığında varis gelişir. Sağlıklı bir damarda kan, kalbe sorunsuz bir şekilde akar. Kanın içeri girmesine izin vermek için açılıp kapanan bir dizi küçük valf sayesinde kanın geriye doğru akması engellenir. Valfler zayıflarsa veya hasar görürse, kan geriye doğru akabilir ve damarda toplanarak sonunda şişmesine ve genişlemesine (varis) neden olabilir. Gebelik, aşırı kilo ve ileri yaş varis gelişiminin artmasına neden olabilir.

Haberin Devamı

Kimlerde görülebilir?

Varisli damarlar, 10 yetişkinden 3'ünü etkileyen yaygın bir durumdur. Kadınlarda görülme olasılığı erkeklerden daha fazladır. Vücuttaki herhangi bir damar varis haline gelebilir, ancak en çok bacaklarda ve ayaklarda gelişir. Bunun nedeni ayakta durmanın ve yürümenin vücudun alt kısmındaki damarlara ekstra baskı yapmasıdır.

Nasıl tedavi edilir?

Çoğu insan için varis ciddi bir sağlık sorunu oluşturmaz. Hoş olmayan bir görünüme sahip olabilirler ancak dolaşımı etkilememeli veya uzun süreli sağlık sorunlarına neden olmamalıdır. Varisli damarların çoğu herhangi bir tedavi gerektirmez.

Tedavi gerekliyse, doktorunuz önce altı aya kadar varis çorabı kullanmanızı, düzenli egzersiz yapmanızı ve dinlenirken etkilenen bölgeyi yükseltmenizi önerebilir.

Tedaviye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, size en uygun tedavi yöntemi için uzman bir doktordan destek alabilirsiniz

Girişimsel Radyoloji Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

www.drrengin.com

www.varisklinik.com.tr