Lahana çok iyi bir lif kaynağı olmasının yanında, içerdiği diyet lifleri, bağırsakların hareketlerini destekliyor. Bu şekilde günlük hayatı etkileyen hazımsızlık, şişkinlik gibi önemli sorunların önüne geçmeye yardımcı olabilir. Çiğ lahana tüketmek metabolizmanızı hızlandırarak, kolaylıkla kilo vermenizi sağlar. Turpgiller olan beyaz renkteki lahana vücudun direncini de artırmaya yardımcı olur. Hastalıklardan koruyan bu şifalı besin bağışıklığınız üzerinde son derece etkilidir. Özellikle çiğ ve pişmiş şekilde salatalarda kullanılan lahana, antioksidan açısından zengin. Lahana beyin fonksiyonlarını ve sindirimi iyileştirerek, kalp hastalıklarına ve cilt bozukluklarına karşı koruma görevi görüyor. Aynı zamanda kalori bakımından diyetlere de eklenebilen sebzeler arasında yer alıyor. Lahana suyunda iltihap giderici bakteriler bulunuyor. İdrar yolu enfeksiyonunda ve çeşitli iltihaplarda lahana suyunun içilmesi sıklıkla öneriliyor. Çünkü lahana suyu kısa sürede vücutta oluşan iltihapları temizler. Eğer kan değerlerinizde düşüklük varsa, lahana suyu içebilirsiniz. Lahana kabızlık ve ishal gibi çok sindirim problemini de önlemeye yardımcı olabilir. Bazı kronik hastalığı olan kişilerin lahana tüketirken çok dikkatli olması öneriliyor. Hipotiroidi, hipertiroidi, hashimoto ve guatr gibi tiroid hastalıkları bulunan kişilerin lahana tüketimlerinin sınırlandırılması uzmanlar tarafından öneriliyor.