Püf Noktası 1 Fincan Türk Kahvesi Kaç Kalori? Türk Kahvesinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

1 Fincan Türk Kahvesi Kaç Kalori? Türk Kahvesinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

22.10.2021 - 15:11 | Son Güncellenme:

Kahve Türk kültüründe oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle ' Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır'' atasözü birçoğumuz tarafından bilinmektedir. Kahvenin geleneklerimizde bu kadar yer etmesinde tabi ki onu sevmemiz ve çokça tüketmemiz etkilidir. Bunun yanı sıra içilen kahvelerin kalori ve besin değerleri de merak edilir. 1 fincan Türk kahvesi kaç kalori? Türk kahvesinin protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

1 Fincan Türk Kahvesi Kaç Kalori Türk Kahvesinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Kahve günlük hayatta sıklıkla tüketilen içeceklerden biridir. Özellikle Türk geleneklerinde oldukça büyük öneme sahip olan Türk kahvesinde birtakım kalori ve besin değerleri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

1 Fincan Türk Kahvesi Kaç Kalori?

Türk kahvesi, hoş sohbetlerden tutun da kız istemeye varıncaya kadar birçok alanda içilmesi gelenek haline gelen ve manevi değeri yüksek olan bir içecektir. Bunun yanı sıra Türk kahvesi yüksek miktarda kafein içermektedir. İçermiş olduğu bu kafein de yorgunluğa, uykusuzluğa direnç göstererek kişiye enerji vermektedir.

Ayrıca 1 fincan Türk kahvesinde yaklaşık olarak 2 kalori bulunmaktadır. Sindirim sistemine oldukça faydası olan Türk kahvesi sade yani şekersiz bir şekilde tüketildiğinde 1 fincanı yaklaşık 70 grama tekabül eder ki bu da 7 kaloriye denktir.

Türk Kahvesinin Protein, Vitamin ve Besin Değerleri Nelerdir?

1 fincan Türk kahvesinin besin değerleri şu şekildedir:

Haberin Devamı

 - 7 kalori,

 - 0.06 gram karbonhidrat (sade),

 - 0.42 gram protein,

 - 2.63 gram lif,

 - 0.82 miligram sodyum, 

 - 70.2 miligram potasyum,

 - 9.22 miligram kalsiyum ve

 - 0.04 miligram A vitamini içermektedir.

 

Yazarlar