Sağlık 1 Haftalık Hamilelik Anlaşılıyor Mu? Gebelik Testinde 1 Haftada Hamilelik Belli Olur Mu?

1 Haftalık Hamilelik Anlaşılıyor Mu? Gebelik Testinde 1 Haftada Hamilelik Belli Olur Mu?

13.03.2021 - 12:36 | Son Güncellenme:

Gebe olup olmadığı hakkında bilgilenmek isteyen kadınların, bu durumu netleştirmek ve öğrenmek için türlü metotlara başvurduğu söylenebilir. Hamile olup olunmadığını bilmek için en önemli test, ,kan testidir. Kanda bulunan beta HCG hormonu yükselmesi, bireyden bireye değişkenlik gösterse de adet gününden iki gün geçmesinden sonra yapılan testler doğru sonuç verir. Peki 1 haftalık hamilelik nasıl anlaşılır? 1 haftalık hamilelik anlaşılıyor mu? Gebelik testinde 1 haftada hamilelik belli olur mu? İşte, tüm detaylar...

1 Haftalık Hamilelik Anlaşılıyor Mu Gebelik Testinde 1 Haftada Hamilelik Belli Olur Mu

Gebelik rahme düştüğü zaman, anne rahminde yaşanan farklılıklardan ötürü bazı semptomlar ortaya çıkar. Bebek 1 haftalıkken, anne adayları değişik ya da benzer semptomlarla karşılaşabilir. Regl ağrısına benzeyen belirtiler, çoğu kadında görülen hamilelik belirtisidir. 

Haberin Devamı

 1 Haftalık Hamilelik Anlaşılıyor mu? 

 Hamileliğin ilk haftasında implantasyon başlamaktadır. Bu durum gebeliğin ilk etabıdır. Bu süreç içerisinde döllenen yumurta rahim duvarına tutunarak, tutunma kanaması gerçekleşir. Bu tür kanamalar ise leke tarzında görülür.

 Kimi durumlarda regl kanıyla karıştırılsa dahi gebelik belirtisidir. Bu süreç sonrasında yaşanmış olan hamilelik belirtilerinin de beraberinde gelmesi olasıdır. Kusma, bulantılar, ruh halinde değişmeler, iştahsızlık gibi semptomlarda hamilelik belirtileri içerisinde yer almaktadır. Fakat geciken adet tarihi, hamileliğin belirtilerinden en önemlisidir. 

 Gebelik Testinde 1 Haftada Hamilelik Belli Olur mu?

 Anne adaylarının vücudunda salgılanmış olan HCG oranı, embriyonun anne rahmine yerleşmesinden sonra birkaç hafta içerisinde her 72 saatte iki katına çıkmaktadır. Bu durum, hamile kadınlar için HCG düzeyinin hızlıca artması olarak tanımlanır. Ovulasyon sonrasında 7 gün sonra bu oran 50 ml'e dek ulaşabilmektedir.

Haberin Devamı

 HCG oranı, kan testinde daha kesin göründüğü için idrar testinde çok sonradan görülebilir. İdrar testinden doğru cevabı almak adına adet tarihi üstünden birkaç günün geçmesi önemlidir. Adet tarihinin birkaç gün geçmesinden sonra idrar testi yapılarak kesin sonuç alınabilir. Bununla beraber en kesin sonuç için kadın doğum uzmanına görünüp kan testi yapmak önemlidir. 

  1. Hafta Hamileliğin Belirtileri Nelerdir?

 Vücutta yaşanan bazı belirtiler, hamilelik sorularını akıllara getirecektir. Kişi hamileyse ve ilk haftada oluşan belirtiler bilinmiyorsa bilgi vermek yararlı olacaktır. Bu belirtiler;

 - Kokulara karşı hassasiyet,

 - Adet tarihinde gecikme,

 - Besinlerin kokusundan veya kendisinden tiksinmek,

 - İştah artışı,

 - Sıklıkla idrara çıkmak,

 - Yorgunluk, halsizlik ve uykulu haller,

 - Kusma,

 - Bulantı,

 - Memelerde hassasiyet oluşumu,

 - Pelvikte ağırlık, 

 - Ağızda metal tadı alma olarak sıralanabilir. Bu belirtiler; gebelik belirtileri olarak tanımlanabilir.

Yazarlar