Püf Noktası 1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Kiloya Göre Hesaplama Yöntemi

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Kiloya Göre Hesaplama Yöntemi

21.10.2021 - 15:14 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta genellikle iş hayatı insanların sosyal aktivitede bulunmalarına olanak sağlamaktadır. Bu nedenle genellikle kişiler hafta sonlarını spor yaparak geçirmeyi tercih eder. Aynı zamanda insanlar yürüyüş yaparak kilo vermek ve kalori yakmayı istemektedir. Bu bakımdan yürürken ne kadar kalori yakıldığı merak edilir. 1 saat yürüyüş kaç kalori yakar? Kiloya göre hesaplama yöntemi nedir? Bütün detaylarıyla derledik.

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar Kiloya Göre Hesaplama Yöntemi

Yürüyüş yapmak insan sağlığına oldukça iyi gelen bir sportif etkinliktir. Kalori yakmak için de bol bol yürünmesi gerektiği uzman diyetisyenler tarafında tavsiye edilir. Ayrıca yürüyüş yaparken istenilen etkileri yakalamak için haftada 2-3 kez yürüyüşe çıkılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar?

Her gün bir saat koşmak ve yürümek metabolizmayı hızlandıran etkenlerden biridir. Ayrıca 1 saat yürümek ve koşmak yağ yakmaya yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla sağlıklı yaşam ve kalorileri için yürüyüş ve koşu elzemdir.

1 saatlik yürüyüş yapan kişi yaklaşık olarak 250-300 kalori yakar. Hafif tempolu yürüyüş ya da koşmak yakılan kalori miktarını artırmada etkili olmaktadır.

Kişinin uzman bir diyetisyen yardımında beslenme planı yapması gerekir. Daha sonra bu beslenme planına sadık kalmakla beraber her gün düzenli olarak 1 saat yürümek ayda 2-3 arasında kilo vermeye yardımcı olacaktır.

Kiloya Göre Kalori Hesaplama Yöntemi

Kiloya göre kalori hesaplarken gramaj olarak değerlendirilmesi gerekir. Yani 1 gramlık yağ yakımının gerçekleşmesi için 7 kalori harcanması gerekir. Bu harcamanın gerçekleşmesi içinde düzenli olarak en az 25 dakika hafif tempo yürünmelidir. Dolayısıyla kişi kilosunu buna göre hesaplayarak zayıflayabilir.

 

 

Yazarlar