Püf Noktası 10.000 Adım Kaç Kalori Yaktırır? Günde 10 Bin Adım Atmanın Faydaları

10.000 Adım Kaç Kalori Yaktırır? Günde 10 Bin Adım Atmanın Faydaları

21.10.2021 - 15:36 | Son Güncellenme:

Sağlık açısından spor yapmak çok önemlidir. Özellikle günlük olarak düzenli bir şekilde yürümek kalori ve yağ yakımına destek olur ve metabolizmayı hızlandırır. Bu nedenle her gün yürüyüş yapan pek çok kişi de mevcuttur. Bu kişiler bir yandan yürürken bir yandan da kaç kalori yaktıklarını merak eder. 10.000 adım kaç kalori yaktırır? Günde 10 bin adım atmanın faydaları nelerdir tüm detayları ile derledik.

10.000 Adım Kaç Kalori Yaktırır Günde 10 Bin Adım Atmanın Faydaları

Yürüyüş yapmak metabolizmayı hızlandıran ve daha birçok faydası bulunan sportif bir aktivitedir. Kişinin aslında gün içerisinde kaç adım yürüdüğünden ziyade her gün yürüyüp yürümediği konusu önemlidir. Çünkü yürüyüş yaparak kalori yakmanın sırrı düzenli bir şekilde her gün yürümektir.

Haberin Devamı

10.000 Adım Kaç Kalori Yaktırır?

Gün içerisinde yürüyüş yaparak yani adım atarak kalori yakmak mümkündür. Kişinin yürüyüşleri ve adımları ne kadar tempolu olursa o kadar fazla kalori yakar. Hatta koşu yapmak kalori yakımında çok etkilidir. Bu sebeple hafif tempolu yürümek ya da koşmakta kalori yakımını hızlandırma açısından fayda vardır.

Ayrıca kişi gün içerisinde 10.000 adım atması yaklaşık 400-500 civarında kalori harcamasına vesile olur. Kişi bunun hafta boyunca düzenli bir şekilde devam ettirirse haftada 1 kiloya kadar kilo vermesi mümkündür. Bu oran kişinin ayda yaklaşık 4-5 kilo vermesi demektir.

Günde 10 Bin Adım Atmanın Faydaları Nelerdir?

Uykusuzluk problemlerin giderilmesinde yardımcı olur

Haberin Devamı

Metabolizma ve sindirimi hızlandırır.

Gün içerisinde yorgun hissini azaltır.

Kan basıncını düzene sokar.

Vücudun enformin salınımına yardımcı olur.

Vücudun esnekliğini artırır.

Yazarlar