Sağlık 1000 Ve Üzeri Kalori Olan Yiyecekler Hangileridir?

1000 Ve Üzeri Kalori Olan Yiyecekler Hangileridir?

03.11.2021 - 01:38 | Son Güncellenme:

Yiyeceklerin kalori miktarlarını bilmeniz pratikte işinize çok yaramayabilir. Ama bu bilgileri hayatınızın içinde bilinçli kullanarak sağlığınızı koruyabilirsiniz. Her gün içeriğini bilmeden pek çok farklı gıda tüketiyoruz. Özellikle de diyet yapan kişiler, kalorisi yüksek olan besinlerden uzak durmak istiyor 1000 ve üzeri kalori olan yiyecekler hangileridir sizler için derledik.

1000 Ve Üzeri Kalori Olan Yiyecekler Hangileridir

Kaloriden kaçmak için menümüzde yer verdiğiniz yiyeceklerin kaç kalori olduğunu bilmeniz gerekir. Faydalarını da göz önüne alarak tükettiğiniz pek çok gıda, yüksek kalorili olmadı nedeni ile pek çok farklı zarara yol açabilir.

1000 ve Üzeri Kalori Olan Yiyecekler Hangileridir?

Haberin Devamı

Yağlar: Yağları her yemekte kullanırız. Kahvaltılarda da sıkça bol yağlı gıdalar tüketiriz. Mutfakta yapılan neredeyse her yemekte mutlaka yağ bulunur. Ama her tür yağda da bol kalori bulunur. Kalori tablosunda ilk sırada yağlar yer alır. Tereyağı, kalori olarak sıvıyağdan daha az kalori içerir. Margarinlerin ise, sıvı yağ ile tereyağı arasında bir kalori oranı vardır.

Atıştırmalıklar ve abur cuburlar: En fazla kalori içeren yağlı besinler arasında yer alır. Yani AB’ye çubukların içine her türlü besin maddesi girebilir. Patates cipsinden çikolataya, bisküvilerden kuru pastalara kadar onlarca yiyecek abur cuburlar sınıfına girer. Patates cipsi ve çikolata, bu kategoride yer alan en yüksek kalorili yiyecekler arasında yer alır. Dondurma ise, 193 kalori ile daha masum bir abur-cubur sayılabilir. Kalorisi düşük sayılabilecek yiyecekler arasında yer alan dondurma, güvenilir yerlerden alınmalıdır.

Haberin Devamı

Makarna: En yüksek kalorili yiyecekler arasında yer alan makarna, unlu mamuller arasında kalori bakımından en önde geliyor. Makarnanın içine atılan çeşitli yağlar ve soslar ise, kaloriyi daha da arttırıyor. Bir porsiyon soslu makarnanın içinde yaklaşık olarak 400 kalori bulunur.

Kuruyemişler: Kalori olarak zengin besinler içinde yer alır. Kuruyemişler içinde yer alan, kilo vermek isteyenlerin gözdesi olan kestaneyi bu kategorinin dışında tutmak gerekir. Kuruyemişler arasında fındık ve ceviz kalorisi en yüksek kuruyemişler arasında yer alır. Badem ve yer fıstığı da, ceviz ve fındıktan hemen sonraki sırada yer alıyor.

Şarküteri ürünleri: Sucuk, pastırma, sosis ve salam, şarküteri ürünleri arasında en çok kaloriye sahip olan besinlerdir. Bu ikili yaklaşık olarak 500 kalori içerir. Bu nedenle de kilo almak isteyenler için tavsiye edilen yiyecekler arasında yer alır. Diyet yapıyorsanız ya da kalori almamaya özen gösteriyorsanız kahvaltı menülerinizden sucuk ve salamı çıkarmanız gerekir. Pastırma ise, onlara göre daha az kalori içerir. Yumurtanın bir tanesinin içinde ise 80 kalori bulunur. Yumurta sarısı ise, beyazından daha çok kalori içerir.

 

Yazarlar