Yemek 36 yıllık aşçı, kadınbudu köftesinin lezzetini ikiye katlayan tüyoyu verdi! Köfte asla kurumuyor

36 yıllık aşçı, kadınbudu köftesinin lezzetini ikiye katlayan tüyoyu verdi! Köfte asla kurumuyor

12.06.2023 - 09:25 | Son Güncellenme:

Kadınbudu köfte yaparken işinizi kolaylaştıracak harika bilgiler. 36 yıllık aşçı Haşim Usta yemeğin sırrını tek tek anlattı

36 yıllık aşçı, kadınbudu köftesinin lezzetini ikiye katlayan tüyoyu verdi Köfte asla kurumuyor

Kadınbudu köfte, akşam yemeklerinde çokça tercih edilir. En çok ise kadınların bir araya geldiği özel günlerde sunulur. Böyle günlerde kadınbudu köfte sofraların vazgeçilmezi olur. Fakat kimse sevdiklerinin karşısına kurumuş köfte çıkarmak istemez. 36 yıllık aşçı Haşim Usta parlak ve asla kurumayan kadınbudu köftelerin sırrını verdi.

Haberin Devamı

Pembenar'da yer alan bir içerikte; kadınbudu köftesinin lezzetini ikiye katlayan tüyo verildi. Haşlanmış pirinç ve çiğ kıymayı aynı anda eklediğinizde köfteleriniz asla kurumuyor..

KADINBUDU KÖFTE TARİFİ

1 su bardağı pirincimizi 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ile hafif yumuşayana kadar kaynatalım. Kaynatma işlemini çok uzatmayalım pirincin hafif yumuşaması yeterli olacaktır. Bu işlem bittikten sonra ayrı bir yerde bir tavaya zeytinyağı ve soğan koyarak kavurmaya başlayalım. Kavurma işlemi devam ederken içerisine sarımsakları da ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Kavrulan sarımsak ve soğanların içerisine kıymamızın yarısını koyalım ve suyunu çekene kadar kavuralım. Suyunu çeken ve pişen kıymaları ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Haberin Devamı

36 yıllık aşçı, kadınbudu köftesinin lezzetini ikiye katlayan tüyoyu verdi Köfte asla kurumuyor

Geniş bir kabın içerisine kıymamızın geri kalanını koyalım ve içerisine un, haşladığımız pirinç, soğanlı kıyma harcı, yumurta ve baharatları koyarak karıştıralım. Karıştırma işlemine devam edelim ve birbirine iyice karışan harcı buzdolabına koyalım, dinlenmesi için bekleyelim. Bekleyen ve dinlenen harcımızdan küçük toplar yuvarlayalım, önce galeta ununa daha sonra yumurtaya batırarak kızarmış yağın içerisine atalım. Tüm harcı kızartarak patates püresi veya kavrulmuş sebze sotesi ile servis edelim. Şimdiden afiyet olsun.

KADINBUDU KÖFTE YAPIMINDA DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

  1. adım: Soğanları 3 çorba kaşığı zeytinyağında hafifçe kavurun 500 gram kıymamızın yarısını soğanla kavurun.
  2. adım: 1 çay bardağı pirinç yıkadıktan sonra haşlıyoruz fazla suyu varsa süzüyoruz ki köfteler lapa olmasın diye…
  3. adım: Bir tepsiye haşlanmış pirinci kavrulmuş kıymamızı ve diğer yarısı çiğ olan kıymayı koyun.
  4. adım: 1 adet yumurtayı tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
  5. adım: Son olarak elinizle şekil verip önce galeta ununa bulayıp sonra çırpılmış yumurtaya bula kızgın yağda kızartın


Dipnot: Özel günlerinizin bu vazgeçilmez yemeğini yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var. Bunlardan ilki kesinlikle pirincinizi haşlarken 1 tatlı kaşığı tuz eklemeniz. En önemli nokta ise kavrulmuş kıyma ile çiğ kıymayı aynı kapta buluşturmak. Kıymalar tamamen kavrulmuşsa istediğiniz kıvamı yakalayamazsınız. Tüm bu adımları uyguladığınızda parlak canlı kadınbudu köfteleriniz sizi bekliyor. Şimdiden afiyet olsun.

Yazarlar