Püf Noktası Açmayan çiçeklerin tek formülü bu! Toprağına bir kaşık ekleyin yeter: Çiçek coşacak

Açmayan çiçeklerin tek formülü bu! Toprağına bir kaşık ekleyin yeter: Çiçek coşacak

13.07.2023 - 21:07 | Son Güncellenme:

Evde çiçek bakımı yaparken işinizi kolaylaştıracak tüyo; Bu bilgi sayesinde çiçekleriniz fışkıracak

Açmayan çiçeklerin tek formülü bu Toprağına bir kaşık ekleyin yeter: Çiçek coşacak

Ev hanımlarını evde çiçek bakımı yaparken yaşadığı en büyük sorun çiçeklerinin küsmesi. Solan çiçekleri yeniden coşturmaya yarayacak tüyolar çoğu kişi tarafından bilinmiyor. Botanik uzmanları tarafından paylaşılan bir içerikte; Solan ve bir türlü açmayan çiçeklerin güçlü bir şekilde canlanmasını sağlayacak ipuçları tek tek sıralandı.

Haberin Devamı

Herkesin evinde olan bu ürün çiçek bakım tüyoları arasında esasında pek bilinmiyordu.

ÇİÇEKLERİNİZ COŞACAK

Çiçeklerinizin toprağa doğru büyüyen küçük kökleri muhtemelen görebilirsiniz. Bitkiler topraktan su ve besin almak için kökleri kullanır. Toprağın üzerinde filizlenen küçük yeşil bir gövdeyi de görebilmeniz lazım. Bu gövde, köklerden aldığı besinler ve su ile büyümeyi sürdürecektir. Çiçek nihayetinde yaprak yaprak büyüyecek. Yapraklar, büyümeye devam ederken bitkinin kullanması için daha fazla yiyecek yapmak ve depolamak için güneş ışığını kullanır.

Çiçeklere doğru koşulları sağladığınızda, çiçeklerin yalnızca birkaç gün içinde nasıl büyüdüğünü göreceksiniz! Tohumlarınız için hangi koşulları sağladınız? Onlara toprak, su, güneş ışığı ve sıcaklık verdin. Bir bitkinin büyümesi için tüm bu koşullara ihtiyacı vardır.

Haberin Devamı

1 YEMEK KAŞIĞI EKLEYİP ETKİSİNİ GÖRÜN

Ev hanımları denedi ve onayladı: Çiçeğin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor. Fermente olan şeker çiçeklerin dallarını coşturarak toprağı da besliyor. Sadece 1 yemek kaşığı toz şeker serpmek yetiyor.

Açmayan çiçeklerin tek formülü bu Toprağına bir kaşık ekleyin yeter: Çiçek coşacak

Önemli bir not: Çiçeklerin karınca ve böcekler tarafından yenmesini kimse istemez. Bu sebeple şekeri eklerken çok dikkat edin. İstemediğiniz bir şekilde yer dökerseniz karınca ve böcekler orayı basar ve çiçekleriniz de arzuladığınız gibi büyümez.

EVDE ÇİÇEK BAKIMI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Çiçeğin türüne, mevsimine ve ortamına göre değişir. Ancak genel olarak, çiçeklerin düzenli olarak sulanması, güneş ışığı alması ve topraklarının havalandırılması gerekir. Ayrıca çiçeklerin zararlı böceklerden ve hastalıklardan korunması için bitki koruma ürünleri kullanılabilir. Bu adımlara dikkat ediniz;

  • Sulama
  • Işık
  • Toprak
  • Budama

Derleme: Milliyet.com.tr

Yazarlar