Püf Noktası Klozet temizliğinde zaman kazandıran püf nokta... Meğer yanlış yapıyormuşuz!

Klozet temizliğinde zaman kazandıran püf nokta... Meğer yanlış yapıyormuşuz!

05.06.2023 - 17:12 | Son Güncellenme:

Tuvalet temizliği, evde ve iş yerinde hijyen sağlamanın önemli bir parçasıdır. Tuvaletin hem iç hem de dış temizliği için doğru malzemeleri ve yöntemleri kullanmak gerekir. İşte klozet temizliğinde zaman kazandıran püf nokta...

Klozet temizliğinde zaman kazandıran püf nokta... Meğer yanlış yapıyormuşuz

 

Tuvalet ve klozet temizliği hijyen açısından en önemli şeylerden birisi. Tuvaleti temiz tutmak ve düzenli temizlemek gerekir. Ancak zamanı çok fazla almaması için tuvalet temizliğinin bir oüf noktası var. İşte zaman kazandıran o yöntem....

Haberin Devamı

ÖNCE İÇ TARAFTAN BAŞLAYIN

Öncelikle klozetin iç tarafını temizleyerek başlayın. Tuvalet temizliği için uygun olan temizlik ürünlerinden birini klozetin içine dökün. Yaklaşık 5-10 dakika bekleyin. Sert bir fırça yardımı ile güzelce fırçalayın. Kireç önleyici bir temizlik ürünü dökerek tekrar fırçalayın. Klozet kapanı kapatın ve sifonu çekin. 

DİPNOT: Ayrıca tuvaleti temizlerken kimyasal maddeleri birbirine karıştırmayın.

Klozet temizliğinde zaman kazandıran püf nokta... Meğer yanlış yapıyormuşuz

Klozetin dış temizliği için ise fazla sur israfı yapmanıza gerek yok. Klozetin dış kısmı fazla toz tutabilir. Bunun için ise bir püf nokta var. Bu durumda kova kova su dökmenize ve zaman harcamanıza gerek yok. Tuvalet kağıdı ile önce tozları alın. Çünkü su dökerek klozetteki tozları, sadece oldukları yerden diğer bölgelere taşırsınız.

Haberin Devamı

PÜF NOKTASI TUVALET KAĞIDI

Tıpkı su gibi ıslak bezler ve süngerler de toz birikintilerini farklı alanlara taşıyor. Tek ihtiyacınız olan şey tuvalet kağıdı. Tuvalet kağıdını ıslatmadan klozetin üstündeki tozları silin. Tuvalet kağıdı ile klozeti temizlerken ‘S’ harfi çizer gibi elinizi hareket ettirin. Böylelikle tozlar tuvalet kağıdında kalarak başka yere taşınmıyor. Ardından dezenfektanlı bir bez yardımı ile silin. Böylece saatlerce uğraşmadan tuvaletiniz pırıl pırıl oluyor. 

Bu yöntemlerle tuvaletinizi kolayca temizleyebilir ve hijyenik bir ortam sağlayabilirsiniz. Tuvalet temizliği yaparken eldiven, maske gibi kişisel koruyucu ekipmanları kullanmayı unutmayın.

Yazarlar