Sağlık Adet Sancısı Gibi Karın Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Karın Ağrısına Ne İyi Gelir?

Adet Sancısı Gibi Karın Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Karın Ağrısına Ne İyi Gelir?

10.03.2021 - 12:25 | Son Güncellenme:

Adet sancısına benzeyen ve karında meydana gelen ağrının nedeni nedir? Adet sancısı dışında bazı nedenlerden dolayı meydana gelen ve adet ağrılarına benzeyen ağrılar nasıl tedavi edilir? Karın bölgesinde meydana gelen bu ağrının genel anlamda nedeni nedir? Bu gibi durumlarda hangi tedavi yöntemi tercih edilmelidir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Adet Sancısı Gibi Karın Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer Karın Ağrısına Ne İyi Gelir

 Adet sancısı dayanılmaz bir sancıdır ve kadınların günlük hayatını olumsuz etkiler ve tedavi edilmesi gerekir. Ağrılı adet dönemi geçiren kadınlar tedavi için kadın doğum uzmanına başvurması gerekir. Bu ağrılar bazı durumlarda bacaklara, bele ve karın bölgesine tesir edebilir. Adet kanaması dışında bazı durumlarda da karın ağrısı meydana gelir.

Haberin Devamı

 Adet Sancısı Gibi Karın Ağrısı Neden Olur?

 Adet sancısının neden olduğu karın ağrısının yanı sıra bazı nedenlerden dolayı da sancılı karın ağrısı meydana gelebilir. Bu ağrıların belli başlı nedenleri şunlardır:

 1- Kasık bölgesinde meydana gelen ağrılarda apandisit sorunları meydana gelebilir. Apandisit patladığı zaman şiddetli bir ağrı meydana gelir.

 2- Bağırsağın tıkanması veya kabızlık gibi durumlarda karın bölgesinde adet sancısına benzer ağrılar meydana gelir.

 3- Rahim dışı hamilelik durumlarında da sancılı karın ağrısı meydana gelmektedir.

 4- Kadınlarda üreme organlarında meydana gelen rahatsızlıklar da karın ağrısına neden olur.

 5- Yumurtalıklarda kist oluşumu da sancıya neden olan rahatsızlıklardan biridir.

Haberin Devamı

 Bu gibi nedenlerden dolayı karın bölgesinde sancılı ağrı meydana gelebilir.

 Karın Ağrısına Ne İyi Gelir?

 Apandisit sorunlarının neden olduğu ağrılarda uzman doktora muayene olmak gerekir. Apandisit patlaması meydana geldiyse hasta acilen ameliyata alınmaktadır.

 Ağrının azalması için küvete sıcak su koyup küvete oturmak gerekir. Sıcak su ağrıların dinmesinde etkilidir. Özellikle doğum sonrası meydana gelen ağrılarda sıcak su tedavi edici özelliğe sahiptir.

 Diğer bir tedavi yöntemi egzersiz yapmaktır. Bağırsağın hareketlenmesinde etkili olan egzersiz sindirim sistemini çalıştırır ve meydana gelen tıkanmayı giderir. Egzersiz sonrası tuvalete gitmek ağrıyı büyük ölçüde azaltır. Diğer yandan kan dolaşımı hızlandığı için ağrıya neden olan sebepler egzersiz ile ortadan kalkar.

 Bitki çayı içmek, gıda tüketimine dikkat etmek ve stresli ortamlardan uzaklaşmak karın ağrısı tedavisi için önemlidir.

Yazarlar