Yaşam Annelerine kavuştular

Annelerine kavuştular

07.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kaz Dağı’ndaki kampta sele kapılarak yaşamlarını yitiren Kemer Country’nin kurucusu Esat Edin ve üç çocuğu, 7 ay önce yaşamını yitiren Mehpare Edin’in yanına defnedildi

Annelerine kavuştular

Kamp yaptıkları Kaz Dağı’nda sele kapılarak yaşamlarını yitiren Kemer Country’nin kurucusu Esat Edin ile çocukları Mete Cem (12), Serra Şirin (10) ve Aliye (7) için ilk tören Teşvikiye Camii’nde yapıldı. Taziyeleri, Esat Edin’in babası Ahmet Seci Edin, kız kardeşi Leyla Edin, amcaları Osman ve Rıfat Edin ile Esat Edin’in bir süre önce vefat eden eşi Mehpare Taki Edin’in erkek kardeşi Mehmet Taki ve annesi Rozi Taki kabul etti.
Evlat ve torun acısına yüreği dayanmayan dede Ahmet Seci Edin, rahatsızlanması üzerine tören boyunca oturmak zorunda kaldı. Büyükbaba Edin, cenaze namazı sırasında da oturarak saf tuttu. Cami avlusunda yan yana duran Serra ve Aliye’nin tabutları üzerinde papatyalar ve sarı güllerden kalp biçimindeki çiçekler bulunurken, baba Edin ve oğlu Cem’in tabutları üzerinde beyaz güller vardı. Arkadaşı Fadi, Cem’in tabutunun üzerine İngilizce bir not bıraktı. 

Murat dua edip ayrıldı
İngiltere’de öğrenim gören ve olayın ardından İstanbul’a gelen Esat Edin’in 14 yaşındaki oğlu Murat Edin tören başlamadan önce geldiği camide cenazelerin yanına gelerek dua etti ve töreni beklemeden camiden ayrıldı. 
Cenaze namazında ailenin yanında saf tutanlar arasında Fener Rum Patriği Bartholomeos da vardı, ancak namaza eşlik etmedi. Cenaze törenine iş, sanat, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda ismin yanı sıra bakıcıları Sarah Chiartas da katıldı. Cenaze namazını kıldıran imam, Hakkâri’de şehit olan 15 asker için de rahmet diledi.
Esat Edin ve üç çocuğunun cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kemer Golf & Country Club’a götürüldü. Hayat Avlu’da gerçekleştirilen törene Edin’in çalışma arkadaşları, personeli ve komşuları katıldı. Törende saygı duruşunun ardından helallik alındı ve dua okundu.
Esat, Mete Cem, Serra Şirin ve Aliye Edin’in cenazeleri, kolon kanseri nedeniyle geçen mart ayında vefat eden Esat Edin’in eşi Mehpare Edin’in de mezarının bulunduğu Göktürk Aile Kabristanı’na defnedildi.


Annelerine kavuştular



Esat Edin’in, İngiltere’de eğitim gören 14 yaşındaki oğlu Murat Edin tören başlamadan önce geldiği Teşvikiye Camii’nde cenazelerin yanına gelerek dua etti ve töreni beklemeden camiden ayrıldı

Yazarlar