Yaşam Araba Neden Hararet Yapar? Yokuştayken Hararet Yapmasının Sebepleri

Araba Neden Hararet Yapar? Yokuştayken Hararet Yapmasının Sebepleri

12.08.2021 - 14:46 | Son Güncellenme:

Araçlarda sık yaşanan durumlardan biri hararet yapmasıdır. Bunun belli başlı bazı nedenleri vardır ve bu nedenler doğrultusunda çözüm yöntemleri ele alınabilir. Peki, araba neden hararet yapar? Yokuştayken hararet yapmasının sebepleri hakkında detayları derledik.

Araba Neden Hararet Yapar Yokuştayken Hararet Yapmasının Sebepleri

Aşırı ısınma ile beraber araçlarda soğutma sistemi devreye girer. Ancak bazı durumlarda soğutma sistemleri istenen görevi yerine getiremez ve birtakım sebeplerden dolayı araçlarda hararet meydana gelir. Bunun sebepleri ise merak edilen konular arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Araba Neden Hararet Yapar?

Bütün farklı araçlarda ortak şekilde motorun aşırı ısınması engellenmelidir. Bu konuda araçlarda birtakım özellikler ve parçalar yer alır. Ancak o parçalar görevini yapmadığı zaman araç ısınır ve hararet oluşur.

 - Soğutma sıvısının azalması

 - Soğutma fanının bozulması

 - Hararet göstergesinin bozuk olması

 - Motor hararet müşürü bozulması

 Yukarıda verilen sebeplerden dolayı arabada hararet meydana gelebilmektedir. Böyle durumlarda ise yapılması gereken mutlaka araç üzerinden ilgili teknik servis kapsamında sorunların giderilmesidir. Aksi takdirde ısı kontrol edilemediği zaman motor ile beraber birçok parça üzerinden farklı sorunlar çıkabilir.

 Yokuştayken Hararet Yapmasının Sebepleri

Haberin Devamı

 Özellikle yokuş çıkış esnasında araçlar hararet yapma durumu ile karşı karşıya kalabilir. Böyle durumlarda genelde yanlış vites geçirmek ya da arabayı ciddi anlamda zorlama hararet yapma durumu ortaya çıkarabilmektedir. Aynı zamanda vantilatör kayışının kopması ile beraber devir daim pompasının bozulması da yine bu sebepler arasında yer alıyor. Böyle durumlarda hararet yükselmesi ile beraber aynı zamanda aracın hareket etme sorunu da ortaya çıkmaktadır.

 Bu tip durumlarda mutlaka en yakın zamanda bir servis üzerinden aracın tamir edilmesi büyük öneme sahiptir. Motoru korumak ve motor ile beraber ayrıca araçtaki farklı parçaları korumak amaçlı bu durum oldukça önemlidir.

Yazarlar