Güzellik Argan Yağı Nedir? Argan Yağı İle Cilt Ve Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Argan Yağı Nedir? Argan Yağı İle Cilt Ve Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

16.04.2021 - 14:42 | Son Güncellenme:

Kadınlar için cilt ve saç bakımı oldukça önemlidir. Bazı doğal ürünler kullanılarak saç ve cilt bakımı da yapılabilir. Özellikle günümüzde argan yağı çok kullanılmaktadır. Argan yağı nedir? Argan yağı ile cilt ve saç bakımı nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Argan Yağı Nedir Argan Yağı İle Cilt Ve Saç Bakımı Nasıl Yapılır

Argan yağı genellikle Fas ülkesinde bulunan argan ağaçlarından elde edilmektedir. Argan yağı genel olarak cilt ve saç sağlığında da kullanılmaktadır. 

Haberin Devamı

Argan Yağı Nedir?

Argan yağı bazı ülkelerde morokon yağı olarak da bilinmektedir. Argan ağacının tanelerinden argan yağı elde edilmektedir. Argan ağaçları genellikle Fas ülkesinin güney bölgelerinde yetişir. 200 yıl kadar yaşayan Argan ağaçlarından elde edilen argan yağı gerçek bir şifa kaynağıdır. Argan yağının özellikle sağlığa, cilde ve saçlara çok sayıda faydası bulunmaktadır. 

Argan Yağı ile Cilt ve Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Argan yağı genel olarak cilt ve saç bakımında yoğun olarak kullanılır. Nadir yağ türleri arasında gösterilen Argan yağı zeytinyağından daha koyudur. Argan yağının rengi kırmızıya çalar. Saçlar yıkandıktan sonra saç köklerinden saç uçlarına kadar argan yağı ile masaj yapılır. Parmak uçları ile saç derisine argan yağı masaj yapılarak yedirilir.

Haberin Devamı

Argan yağı masajı sayesinde kan dolaşımı da hızlanır. Kaynar suyun içine atılan ve suyu sıkılan havlu argan yağlı saça iyice sarılır. Bu havlu saçta yarım saat bekletilir. Daha sonra saç iyice yıkanır. Saç bakımında argan yağı çok önemli bir yere sahiptir. Argan yağı sayesinde saçlar daha gür çıkar. 

Argan yağının cilde de çok fazla faydası bulunmaktadır. Argan yağı doğru kullanıldığında ciltteki sivilce oluşumunu önlemeye yarar. Etkili bir cilt bakım ürünü olan argan yağı yaşlanmayı da önler. Yüksek oranda antioksidan içeren argan yağı ciltteki kuruluğun önlenmesine de yardımcı olur

Yazarlar