Astrolog Esra Kocasoy

Astrolog Esra Kocasoy

astrologesrakocasoy@gmail.com

Tüm Yazıları

Ay düğümleri nereden geldiğimiz ve nereye ulaşmamız gerektiğimizi gösterir. Güney Ay Düğümü geçmişimizi, alışkın olduğumuz davranış tarzını ve koşulları gösterir. Konfor alanımızdır. Geçmişimizle ilgilidir. Burada önemli olan içgüdüsel olarak Güney Ay Düğümü özelliklerini göstermeye yatkın olacağımız için gelişimimiz adına bu alandan uzaklaşarak Kuzey Ay Düğümü’ne doğru gitmemiz gerektiğidir. Çünkü Kuzey Ay Düğümü geleceğimiz, daha mutlu, huzurlu, başarılı olmak adına edinmemiz gereken özellikler ve davranış tarzları ile ilgilidir. İki düğüm arasında bir denge yakalamak ve Güney Ay Düğümü ile temsil edilen devamlı olarak çekildiğimiz özelliklerimizden uzaklaşmaya çalışarak, Kuzey Ay Düğümü ile temsil edilen ve edinmemiz gereken özelliklere yönelmemiz gerekir. Kişi ilerleyişini bilinçsiz bir şekilde ve hayatta yaşadığı krizli veya onu değişime zorlayan deneyimleri ile deneyimleyebilir. Astroloji ile bu konuda farkındalığımızı arttırarak kendi değişim koşullarımızı kendimiz oluşturma fırsatı yakalayabiliriz.

Haberin Devamı

Ay düğümlerinin kişiye getireceği değişim, dönüşüm konuları kişinin haritasında bulunduğu ev ve burç ile ilgilidir. Bulundukları burçlara göre etkilerinin neler olabileceğine; burca göre kişinin Güney Ay Düğümü ile gelen alışkın oldukları özelliklere ve Kuzey Ay Düğümü ile ilerlemesi gereken yönlere kısaca değinelim.

Kuzey Ay Düğümü Koç- Güney Ay Düğümü Terazi

Güney Ay Düğümü Terazi olan kişiler uyum sağlamak için kendi isteklerini göz ardı edebilir, “ben” demektense her zaman “biz” deme eğiliminde olabilirler. Başkalarına fazla bağımlı olabilir ve bu yüzden ikili ilişkilerini hayatlarının merkezine oturtabilirler. Daha cesur ve öncü olup, kendi istekleri doğrultusunda da ilerleyebileceklerini kavramaları gerekir. Diğer insanlara gösterdikleri sevgi ve özeni kendilerine de göstermeliler ve kendi hayatlarındaki mutluluk ve başarının ihtiyacı olan başlangıçları yapmakta daha girişken olmalılar.

Kuzey Ay Düğümü Boğa – Güney Ay Düğümü Akrep

Akrep burcunun getirdiği güç arzusu, yargılayıcı bakış açısı ve bazen saplantılı olabilecek bakış açısı kişinin krizler yaşamasına sebep olur ve Güney Ay Düğümü Akrep olan kişiler için bu krizler hayatın olağan durumu haline gelmiştir; adeta krizlerle beslenir haldedirler. Daha bağışlayıcı, işbirlikçi, huzur ve güven amaçlı davranmayı öğrenmeleri gerekir. Detaylara takılmadan daha pratik bakabilmeli ve şartları zorlamadan sakin bir şekilde ilerlemeliler. Maddi konularda da daha güvenlikçi ve kontrollü olmaları gerekir.

Haberin Devamı

Kuzey Ay Düğümü İkizler – Güney Ay Düğümü Yay

Güney Ay Düğümü Yay olan kişiler kültürel ve bilgi ile ilgili konularda kibirli tutumlarından, her şeyin en doğrusunu kendilerinin bildikleri yönündeki düşünce kalıplarından uzaklaşmalılar. Kararlarında fazla içgüdüsel ve uçarı olabilirler. Çevrelerine kendi düşüncelerini dayatmaya çalışabilirler. Başkalarının fikirlerine de kıymet vermeyi, görüşlerine saygılı olmayı, her insanla iletişim kurabileceklerini ve herkesten bir şey öğrenebileceklerini kabullenmeleri gerekir. Bilgiyi paylaşmak ilerlemelerinde en önemli unsurlardan biri olabilir.

Haberin Devamı

Kuzey Ay Düğümü Yengeç – Güney Ay Düğümü Oğlak

Oğlak enerjisi ile her şeyi planlayıp, organize etmeye alışkın olan Kuzey Ay Düğümü Yengeç insanı duygulara da değer vermesi gerektiğini öğrenmelidir. İletişimdeki soğuk ve mesafeli duruşunun yerini bazen hislerine bırakıp içinden geldiği gibi davranmalı. Hayattaki her durumu fazla ciddiye alma eğiliminden ve kuralcı yapılarından uzaklaşmalılar. Bazen kuralların da dışına çıkılabileceğini ve esnek olmak gerektiğini kabullenip, hayatın ve duygularının tadını çıkarmaya odaklanmaları gerekir.

Kuzey Ay Düğümü Aslan – Güney Ay Düğümü Kova

Kova burcunun getirdiği gruplar içerisinde var olma enerjisini Aslan burcu ile biraz daha kişisel boyuta çıkarmak gerekir. Başkalarına uyarak ilerlemek yerine biraz da onların kendilerine uymasını isteyebilmeleri önemlidir. Öne çıkmaktan kendini göstermekten, yaratıcı kişiliklerini ortaya koymaktan kaçınmamalılar. Samimi ve dürüst olmalı, sıcakkanlı yönlerini de ortaya koymayı hedeflemeleri gerekir.

Kuzey Ay Düğümü Başak – Güney Ay Düğümü Balık

Güney Ay Düğümü Balık burcu kişinin fazla sabırlı ve kabullenici olmasına sebep olabilir. Hayallerle gerçekleri birleştirmek zorlaşabilir. Daha ayağı yere sağlam basan hedefler belirleyebilmeli ve kendini kurban rolüne sokmadan amaçları doğrultusunda ilerleyebilmeliler. Bunun için planlı ve pratik olmayı öğrenmeleri gerekir. Daha fazla çalışmalı ve hiçbir çaba sarf etmeden mevcut durumu kabullenmek yerine yapabileceklerine inanarak ilerlemeyi benimsemeliler.

Devamı gelecek hafta…

Astrolog Esra Kocasoy

İnstagram: @kocasoyesra