Astrolog Esra Kocasoy

Astrolog Esra Kocasoy

astrologesrakocasoy@gmail.com

Tüm Yazıları

Chiron’un doğum haritasındaki konumu ve bulunduğu burç kişinin hayatta geçmeyen yarasıyla ilgili bilgi verir. İnsan bu alanda kendini net göremeyebilir. Belki çok yetenekli olduğu bir konudur ama bunun farkında değildir. Burada ana unsur kişinin bu alanda farkındalığının az olmasıdır, kişi kendi becerisini görmekte zorlanır veya bu konuda kendine diğer insanlara baktığı gibi objektif bakamaz. Chiron’un etki ettiği alanda kişi kendisi için yapamadığını başkaları için yapabilir ve bu konudaki yeteneğini, birikimini diğer insanlar için kullanırken, onlara bu konuda tavsiye verirken çok başarılı olabilir.

Haberin Devamı

Bu konuyu değerlendirirken Chiron’dan kaynaklı olarak; “benim burada yaralı olduğum bir nokta var ve bu hiç iyileşmeyecek” diye düşünmek doğru bir yaklaşım olmaz. Chiron’un işaret ettiği sorunların üzerine gitmek ve olabilecek en iyi halimizi hedeflemek her zaman fayda sağlar. Bireysel hayatlarımızda hiçbir konuda çözüm odaklılıktan vazgeçmememiz gerektiğine dair düşüncem Chiron konusunda da kendini koruyor. Evet herkes Chiron’un temsil ettiği konularda zorlanabilir ama çare arıyorsak, üzerine çalışıyorsak her zaman hiçbir çaba sarf etmemiş halimizden daha iyi konumda olacağız demektir. “Chiron geçmeyen yaramızdır.” diyerek olduğu gibi kabullenmek, halihazırda kör noktalarla bizi engelleyen bir konuyu daha da derine itmek olacaktır.

Chiron’un diğer insanlara fayda sağlayabileceğimiz alan olmasının sebebi belki de üzerinde birçok defa uğraşmak zorunda kaldığımız, başarmak adına defalarca mücadele etmemizi gerektiren konuları göstermesidir. Mitolojide kendi yarasına merhem ararken bulduğu ilaçlarla başkalarının yaralarını iyileştiren sentorü hayatımızda da aynı şekilde yaşıyor olabiliriz. Hayatta yara aldığımız konularda edindiğimiz tecrübeler; diğer insanlara nasıl fayda sağlayabileceğimizi, onlara neyi öğretebileceğimizi gösterebilir. Çünkü bu konu üzerinde çok çalışmış, mesai harcamışızdır. Belki çözüme ulaşmamış ama deneyim sahibi olmuşuzdur.

Chiron’un doğum haritasında bulunduğu ev ile ilgili kişinin hayatında nasıl sorunlara sebep olabileceğine ve bu sorunların çözümü adına alternatif çözüm önerilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Haberin Devamı

Doğum haritasında 1. Evde bulunan Chiron kişinin kendini özellikle fiziksel olarak beğenmesini zorlaştırabilir. Kişinin vücudunda taktığı bir fiziksel özelliği olabilir. Daha fazla aynaya bakmak ve ayna karşısında kendini olduğu gibi kabul etmeyi, sevmeyi deneyimlemek çözüm olabilir.

2. Evde iken kişinin hayatında maddi sorunlar olabilir ve para ile ilişkide tutarsızlıklar görülebilir. Giderlerden ziyade gelirlere odaklanmak iyi gelebilir. Devamlı bir gider skalasının içine sıkışıp kalmaktan kurtulmak daha olumlu bakmayı kolaylaştıracaktır.

3. Evde iletişim veya kardeşlerle ilgili sorunlara sebep olabilir. Bu kişilerin yazma yetenekleri olabilir, konunun ne olduğunun önemi olmadan düzenli yazmak iyi gelebilir.

4. Evde aile ilişkilerinde ve aidiyetle ilgili problemler getirebilir. Kişinin aidiyet duygusunu hissedebilmek adına yanında devamlı taşıyabileceği bir eşya edinmesi fayda sağlayabilir.

5. Evde aşk ve çocuklarla ilişkilerde sorunlara sebep olabilir. Başkalarından olan beklentilere odaklanmaktansa kendine bir hobi edinmek iyi gelecektir.

6. Evde kişi fazla evhamlı ve özellikle beslenme ile ilgili takıntılı olabilir. Sokak hayvanlarını beslemek, tedavi ettirmek iyi gelebilir.

7. Evde ilişkilerde ve ortaklıklarda sorunlara sebep olabilir. Birebir danışmanlık verilerek yapılacak işlerde başarı getirebilir.

8. Evde kişide ölüm korkusu olabilir veya ölüm tehlikesi atlatmış olabilir. Ayrıca maddi konularda hakkı olanı almakta zorlanabilir. Spiritüel çalışmalara yönelmek, meditasyon yapmak fayda sağlayabilir.

9. Evde kişinin üniversite eğitiminde, dini konularda zorlanmasına sebep olabilir. Bilginin paylaşılacağı alanlara yönelmek; mesela sosyal medya ile bildiklerini paylaşabileceği bir hesap açmak vb. iyi gelebilir.

10. Evde kişi başarısından emin olmakta zorlanır, kariyerinde kendini objektif değerlendiremez. Kısa süreli hedefler belirleyerek ilerlemek başardıklarını da görmesini sağlayabileceği için faydalı olabilir.

11. Evde arkadaşlık ilişkilerinde veya sosyal çevre ilişkilerinde sorunlara sebep olabilir. Başkalarına fayda sağlayacak gruplar kurmak ve toplu organizasyonlar düzenlemek burayı iyileştirebilir.

12. Evde kişinin özgüven sorunları yaşamasına sebep olabilir. Kimsesizlere, yaşlı kişilere veya sağlık sorunu olanlara yönelik yardımlar faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

 

Astrolog Esra Kocasoy

İnstagram: @astrologesrakocasoy