Astrolog Esra Kocasoy

Astrolog Esra Kocasoy

astrologesrakocasoy@gmail.com

Tüm Yazıları

Astrolojiye olan ilginin en önemli sebeplerinden biri kuşkusuz gelecek hakkında bilgi sahibi olma arzusudur. Çünkü bilgi güven verir. İnsanlık her zaman bir sonraki adımının sonuçlarını bilme gayretindedir. Her ne kadar bütünüyle geleceği bilmek işin sürpriz kısmını bozacak olsa da, en azından karşımıza çıkabilecek riskleri bilmek önceden önlem alabilmemize olanak sağlayacaktır; bunu hava durumunu bilmek gibi düşünebiliriz.

Doğum haritası doğduğunuz anın gökyüzü resmi gibidir. Doğduğunuz dakikada gökyüzündeki gezegen ve yıldızların konumlarını, birbirlerine olan mesafelerini bize gösteren haritadır. Doğum haritası sadece insanlar için kullanılmaz. Bir şirketin açılış anına göre çıkarılan harita da o şirketin doğum haritası olur veya evinizin, yaşadığınız şehrin, ülkenin, evcil hayvanınızın, hatta her anın bir doğum haritası vardır.

Haberin Devamı

Doğum haritası analizi aslında sizin bütün hayatınızın özeti gibidir. Doğumunuzun nasıl olduğundan, ölümünüzün nasıl olabileceğine kadar tüm önemli bilgileri içerir. Burada önemli olan ve ayırt edilmesi gerekilen nokta doğum haritasındaki bilgilerin tek başına zamansal olarak net tarihleri içermemesidir. Zamansal olarak öngörü yapmak için kullandığımız teknikler vardır ve bunlarla kişilerin gelecekteki belirli bir zaman aralığında yaşayabileceklerini tespit etmeye çalışırız. Doğum haritası da aslında bu olayları vaat eder fakat işte bu vaat edilen olayın ne zaman yaşanacağı gelecek öngörü yöntemleri ile tespit edilir. Dolayısıyla siz doğum haritası danışmanlığı aldığınızda bu danışmanlıkta genelde astrolog size tarihsel bilgiler vermeyecektir. Diğer bir önemli nokta da; doğum haritanızda olmayan detayların öngörü yöntemlerinden hiçbiri ile ortaya çıkamayacağıdır. Mesela; kişinin doğum haritası evlilik yapmayacağı bilgisini veriyorsa, öngörü haritalarında evlilik göstergeleri olsa dahi evlilik olacağına dair yorum yapılamaz. Öngörü yöntemlerinin kullanıldığı danışmanlık türleri de vardır ki; onlara da başka bir yazımda değinmeye çalışırım.

Doğum haritalarımıza dönecek olursak; bununla ilgili bir danışmanlık aldığınızda size nasıl katkıları olacağına ve hangi sorularınıza cevap alabileceğinize kısaca değinmek isterim;

Haberin Devamı

-Hayattaki en önemli amaçlarınız ve sizi motive eden şeylerin neler olduğu. Bu amaç ve motivasyonlarınızın nelerden etkilendiği ve bunları hayatınızın hangi alanlarında ve nasıl gerçekleştirdiğiniz.

-Sizi siz yapan ve doğumunuzdan itibaren sizinle birlikte olan mizacınız ve sebep olduğu davranışlarınız, yaklaşımlarınız.

-Fiziksel görünümünüz, sağlık durumunuz, yatkın olduğunuz rahatsızlıklar.

-Dışarıdan nasıl algılandığınız ve nasıl bir imaj çizdiğiniz.

-Hayattaki şanslarınız, şanssızlıklarınız, muhtemel yaralarınız ve bunların sizin üzerinizdeki etkileri.

-Arzularınız ve sizi mutlu/mutsuz eden şeyler. Bunlara ulaşabilmek adına önünüzde nasıl imkânlar ve engeller olduğu.

-Yeteneklerinizin neler olduğu veya üzerine eğilerek hangi alanlarda başarılı olabileceğiniz.

-Nasıl bir çocukluk geçirdiğiniz, ailenizin, atalarınızın sizin üzerinizdeki etkilerinin neler olduğu. Onlarla beraber yaşadığınız veya dolaylı olarak etkilendiğiniz önemli olaylar varsa bu olayların sizin hayatınız üzerindeki etkileri.

Haberin Devamı

-Eğitim hayatınız, kariyeriniz, ortaklarınız ve bu alanlarda haritanızın size vaat ettikleri.

-Parasal konulardaki durumunuz, yatırımlarınız, riskleriniz, kayıplarınız, kazançlarınız, başka kişilerden elde edeceğiniz maddi kazanımlarınız, bu alanlardaki şanslarınız veya şansızlıklarınız.

-Komşularınız, akrabalarınız, sevgilileriniz, arkadaşlarınız, çocuklarınız, patronlarınız veya çalışanlarınız gibi hayatınızda olabilecek tüm kişiler ve bu kişilerle ilişkileriniz.

-Evliliğiniz/evlilikleriniz, bu alanda nasıl ilişkilerinizin olabileceği.

-Açıkça size düşmanlık edenler ve belki de hiç farkında olmadığınız gizli düşmanlarınız.

-Dinsel ve ruhsal konulardaki yaklaşımlarınız ve bunların sizi nasıl etkiledikleri.

-Seyahatleriniz, sosyal yaşantınız.

Doğum haritanız yukarıda saymaya çalıştığım tüm bu konularla ilgili karşılaşabileceğiniz riskler, fırsatlar, mücadeleleriniz, diğer kişilerle ilişkilerinizin size etkileri ile sizin onlara olabilecek etkileriniz, hayatınızda daha iyi, mutlu ve verimli olabilmek için uzaklaşmanız ve yönelmeniz gerekenler hakkında birçok bilgiyi öğrenmenize olanak sunar. Bu bilgiler kişinin kendisini ve çevresini daha iyi anlamasına imkân sağlayacak ve özellikle riskler ve avantajlar konusunda bir uyarı niteliğinde olacaktır. Bu sebeple bence herkes hayatında bir defa da olsa kendi ile ilgili böyle bir bilgi derinliğine sahip olabilmenin mutluluğunu ve bu bilgilerin ona sağlayacağı avantajların rahatlığını yaşamalı.

Astrolog Esra Kocasoy

Instagram: @kocasoyesra