Astrolog Esra Kocasoy

Astrolog Esra Kocasoy

astrologesrakocasoy@gmail.com

Tüm Yazıları

Kişinin haritasında dört element de dengede yani eşit oranda etkili olabilir ve bu nadir rastlanan bir durumdur. Böyle bir harita sahibinin ortalamanın üstünde bir zekâya ve algı kapasitesine sahip olduğu düşünülebilir. Bazen de bir doğum haritasında bir element hiç olmayabilir veya diğer elementlere göre çok az olabilir ki; bu durumda da o elementin eksikliğinin bir takım etkileri olacaktır. Mesela haritasında ateş elementi eksik olan kişi inisiyatif almakta zorlanabilir, cesaretsiz olabilir. Aynı şekilde bir elementin fazlalığının da kişinin üzerinde etkileri olacaktır; ateş elementi fazla olan bir kişinin gereksiz cesur ve fazla bencil olabilmesi gibi.

Haberin Devamı

Haritadaki element dengesini hesaplamak biraz daha teknik bir iş olmakla birlikte, yükselen burcun elementi de kişi hakkında önemli bilgiler verir. Dolayısıyla yükselen burcun elementi kişinin hayata karşı duruşunun ana kaynağıdır. Bu açıdan burçların hangi elementte oldukları ve haritada yükselen elementin kişi etkilerine kısaca bakacak olursak;

Ateş elementi burçlar: Koç, Aslan, Yay

Ateş elementi özellikleri: Yükselen burcu ateş elementinde olan kişiler aktif ve enerjiklerdir. Hâkimiyet sağlamak ve tanınmak onlar için önemlidir. Fakat hayatı da doyasıya yaşarlar. Cesurdurlar ve gayretlidirler. Açık sözlüdürler ve çevrelerinde güçlü etki bırakırlar. İnisiyatif kullanmaktan çekinmezler, kendi başlarına hareket etmekte de zorlanmazlar. Kendilerine güvenirler ve spontanedirler.

Toprak elementi burçlar: Boğa, Başak, Oğlak

Toprak elementi özellikleri: Yükselen burcu toprak elementinde olan kişiler için en önemli konuların başında güvenlik gelir. Risk almaktan hoşlanmazlar. Ateş elementindeki o atılganlık toprak elementinde yerini sabitliğe bırakır. Ateş elementi kişisi belki o coşkusu ile başladığı işi bitirmekte zorlanabilirken; bu fikirleri hayata geçirecek olan, devamlılığını sağlayacak olan toprak elementidir. Toprak elementi daha çok mevcut durumun devamlılığı ve düzenin korunması ile ilgili olduğu için fazla riskçi değildir. İkili ilişkilerinde de sadakat ve sahiplenmeye önem verirler. Maddi güvence de mevcut düzenin ve güvenliğin devamı için önemli olduğundan önemlidir ve bu sebeple bazen fazla maddiyatçı olabilirler.

Haberin Devamı

Hava elementi burçlar: İkizler, Terazi, Kova

Hava elementi özellikleri: Yükselen burcu hava elementinde olan kişiler için en önem verdikleri husus özgür olmalarıdır. İletişim ve ikili ilişkiler onlar için çok önemlidir ve toprak elementinin aksine sakin bir hayat onları sıkabilir. Sosyaldirler ve sosyalliklerini hareket özgürlükleri kısıtlanmadan yaşayabilmeleri mutlulukları için önemlidir. Monoton olan her türlü ilişkiden sıkılabilirler, yalnızlıktan da asla hoşlanmazlar. Etrafında gerçekleşen olaylara kayıtsız değillerdir ve yeni şeyler öğrenmeye ilgili oldukları için meraklıdırlar da. Başkalarının bildiklerine ilgili oldukları gibi kendi bilgilerini paylaşmaktan da çekinmezler. Bazen kendi başlarına karar almakta zorlanabilirler.

Su elementi burçlar: Yengeç, Akrep, Balık

Su elementi özellikleri: Yükselen burcu su elementinde olan kişiler için ise en önemlisi duygusal ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Sezgileri en güçlü olan kişilerdir diyebiliriz. Su nasıl bulunduğu kabın şeklini alıyorsa; su elementi de kişinin bulunduğu her ortama çok kolay adapte olabilmesini sağlar. Çok hassas, kırılgan ve alıngan olabilirler. Kendi duygusal ihtiyaçları çok yoğun olduğu gibi başkalarının duygusal ihtiyaçlarını da önemserler. Sevdikleri kişilere karşı çok fazla verici olma eğiliminde ve onların ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarının önüne koyabilme eğiliminde olabilirler.

Haberin Devamı

Esra Berberoğlu Kocasoy

İnstagram: @kocasoyesra